Feng Huang Dan Cong Da Wu Ye 2017, tavasz

Feng Huang Dan Cong Da Wu Ye 2017, tavasz

4 600 Ft

Lágy, könnyű, gyümölcsös, sütésmentes dancong oolong. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Guangdong, Chao Zhou
Gyártási év 2017
Jártasság Haladó Szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Enyhén oxidált, sütés nélküli, gyümölcsös aromájú lágy oolong tea.

Száraz levelein jól észrevehető az oxidáltság mértéke, a sötét tónusok között ott van a világoszöld szín is. Az ébresztés után kókusz és mangóillat kerül elő. Az első felöntések lágy, krémes főzetet adnak, amiből hiányoznak a sütött ízjegyek, viszont az oxidált gyümölcsösség jól érezhető, majd a későbbi felöntések során előtérbe kerül a tea ásványossága is, ami a csészében tejes illatot hagy maga után. Könnyű, akár vacsora utáni desszertteaként is fogyasztható.

Feng Huang Dan Cong egy különleges oolong, amelyet  Kanton / Guangdong / észak-keleti részén, a Dél-Kínai tenger közelében, Tajvannal szinte egy vonalban lévő Főnix hegyi sziklás régióban termesztenek. A sziklás hegyvidéken a tömör kőzet aprózódása és mállása nyomán, illetve a természetes erdőkkel és változatos növénytakaróval vegyülve a teafák mélyre nyúló gyökérzete egyrészt a változatos közetféleségek gazdag ásványi anyag tartalmából táplálkozik, másrészt az erdei, humuszban gazdag talajtakaró szervesanyag tartalmát hasznosítja.

Az egyik legrégebbi oolong régió, nagy számban találhatók itt 100 évesnél idősebb fák, de az 5-600 éves növény sem ritka. A farmerek eredetileg magról telepítették a fákat, amelyek mélyre nyúló gyökérzettel rendelkező, félvad körülmények között, más növényekkel együtt, természetes körülmények között fejlődő félig fa, félig bokorszerű növények. A nagy kiterjedésű gyökérzeten keresztül a fa mélyebbről és nagyobb felületen táplálkozik, mindez adott méretű levélben koncentráltabb és gazdagabb tartalmat eredményez. A gazdag talaj és a koros növények karakteres, egyedi ízzel, koncentrált minőséggel ruházzák fel az itt termő teákat. Ennek megfelelően magasabb ásványi anyag és nyomelem tartalmukból fakadóan intenzív aromájú,  hosszú utóízű, különlegesen tartalmas főzetű teák.

Mi a dancong?

Dan – egyedi, magában álló
Cong – bokor

Az egyedi elhelyezkedésű bokrok különböző ízkaraktert és eltérő jellemzőket hordoznak. Kezdetekben magról szaporították a jobb hozamú, ízletesebb bokrokat, később vezették be a fák oltását a jobb minőség, nagyobb ellenálló képesség és fajta diverzifikáció érdekében. Ennek értelmében a dancong nem ültetvényes tea, inkább félvad körülmények között élő, ám gondozott fák termése.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 -90 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85-90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes Forró vízzel kísérletezve is igen finom tea lesz.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Feng Huang Dan Cong Da Wu Ye 2017, tavasz” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.