Leírás
Származás | Észak-Taiwan, Sanxia, magashegyi zöld |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff++, Mérsékelt tea |
Jelleg | Édes burgonya, kukorica és csalán aromájú, friss, enyhén juharos, gyantás zöld tea. Nem csersavas, kifejezetten kímélő, lágy zöld teának számít. A tajvani Bi Luo Chun (pi lo csun), a kínai Bi Luo Chunhoz hasonlóan készül a Chin Shin Gan Tze (csin sin kan ce) alfaj rügyeinek és zsenge leveleinek felhasználásával. A teát a 18. század második felében a Zhejiang-ből és Jiangsu-ból áttelepülő kínai emigránsok hozták magukkal és a Taipei környéki hegyeken honosították meg. Más területek nem is alkalmasak a szigeten arra, hogy ez a fajta megőrízze zöld jellegét és apróbb, zsengébb hajtásokat hozzon. A levelek élénkzöld színűek, formára a Gan Tze cirtusféle leveleihez hasonlóan kicsik és kanyargósak. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 75-80 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 75-80 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |