Friss, konyhai Uji matcha tea 100g-os kiszerelésben

Friss, konyhai Uji matcha tea 100g-os kiszerelésben

8 200 Ft

Friss, konyhai Uji matcha tea 100g-os kiszerelésben.

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Uji/Ujitawara Kiotó, Japán
Szedési időszak 2020 Október
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff++, Erős tea
A japán desszertekben a kakaó helyett a matcha dívik, süteményeik nem sötétbarna, csokoládéval bevont édességek, hanem élénk zöldben pompázó finomságok. Finom, természetesen édeskés, friss íze miatt a matcha konyhai alkalmazása nyugaton is egyre elterjedtebb. A zöld tea karaktere remekül passzol a tejes, vaníliás finomságokhoz, minden bizonnyal a legnagyobb klasszikus a matchás fagyi. Rizs ill. zabtejjel (kókusz, mandula, stb…) remek lattékat is készíthetünk belőle.

Őszi szedésből származó, süteményekhez, lattékhoz, koktélokhoz használható porrá őrölt zöld tea Japánból, Kiotó prefektúrából.

Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti 100 grammos csomagolásban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése.

Elkészítés  Lattékhez, koktélokhoz általában 1-1,5 gramm teát (kis kávéskanál fele) használunk, de egy kis késhegynyi tea is már szép zölddé varázsolja az italt.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.