Leírás
Származás | Kína, Hunan |
Gyártási év | 2002 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Hunan tartomány utóerjesztett öreg teája, amely jellemzően kisebb-nagyobb tégla formába préselve készül el. Nedves halomban érlelt, a shu teáknál lassabban fejlődő és szorosabbra préselt tea, amelynek egyik jellegzetessége a JinHua (aranyvirág) nevű gomba, amely az emberi egészségre különösen jótékony hatással van. Ezt a gombát, az Eurotium cristatum- ot Kínában olyan értékesnek tekintik, mint a Ganoderma gombát. Az Eurotium cristatum gátolja a baktériumok és vírusok szaporodását a testben, elősegíti az emésztést, csökkenti a vérzsír és a vércukorszintet, szabályozza az anyagcserét. A JinHua javítja a tea minőségét is, mivel elősegíti a monoszacharidok átalakulását és a tea polifenolok oxidációját, ennek következtében a tea durva aromája megszűnik, az íze sima és édes lesz, a főzet borvörös színűvé nemesedik. A Fuzhuan a leghíresebb fajta Heicha Kínában. Ha valaki már több ilyen teát is kipróbált észrevehette, hogy eléggé megosztott az íz és minőség, vannak nagy kedvencek, de van olyan is, aminek nyersessége nem múlik, íze nem lágyul. A mi teánk nagyon finom fajta 🙂 Nagyon természetes összetételű kistermelői tea a nagyobb gyárak kicsit fűrészpor állagú, unalmasan kesernyés fajtáihoz képest. Finom, savanykás, fermentált ízét édes avar íz kíséri, de közelebb áll az öreg sheng teák tartalmasabb fanyarságához, mint a shu rímhez. Az erdei gombákat kedvelők nagy örömöt találnak a kóstolásában, mivel komplex, gombás, vargányás, karakteres savanyúja van, de nem csersavas. Ízes, jóféle Fuzhuan. |
Elkészítés | A) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 6-8 alkalommal áztatható 1 percig. Kungfu szertartás szerint is készíthető, a főzést ez esetben nem ajánljuk, mert nagyon brutális lesz az eredmény.
B) Kannában lassan főzve nagyon erős lesz, ezt a teát inkább kungfu szertartással készítsük, az előbbiek szerint. |
Érdekes |