Gaiwan kézzel festett fenyő mintával, máz alatti vörös – you li hong 135 ml.

Gaiwan kézzel festett fenyő mintával, máz alatti vörös – you li hong 135 ml.

11 000 Ft

Karcsú, kehely alakú gaiwan fenyő mintával. 135 ml.

Leírás

Anyaga: porcelán
Űrtartalma: 135ml

Nagyobb méretű, szép formájú, az alja irányába vastagodó, kehely formájú gaiwan. A széle vékonyabb, a talapzata stabil, a fenyő minta az állhatatosságot szimbolizálja.

A porcelán nem mázazott, esetlegesen átlátszó mázzal bevont (csillogó), alapvetően fehér színű kerámia, melynek összetétele : kaolin és porcelán kő (dunzi) megfelelő arányú keverésével nyert alapanyag. Magas hőfokon, 1200-1300 °C fokon égetik oxigén-elvonásos környezetben. A porcelán test anyaga az évezredek során és területi egységenként is változott Kínában, így a nálunk ismert vékony falú, fényes csontporcelán mellett rengeteg falvastagságú és összetételű porcelánnal találkozhatunk Kínában. A yixingi és más agyagokkal szemben alacsony porozitású, kis vízáteresztő képességű, nagy szilárdságú anyagok, amelyek kemény és rideg felületűek.  Vastagsága 0,2-0,8 mm-ig sokféle lehet, vannak szinte átlátszó vékonyságú keményebb, illetve vastag és puhább tapintású változatok.

A fehér porcelán eszközök esetében elsősorban a tea dominál,  a főzet eredeti színét és textúráját látjuk, ami egy friss kínai zöld tea esetében ezüstösen halványzöld,  japán zöld teáknál harsogó mezőzöld, vörös teáknál narancsos rubin szín, a lemenő nap színe.

Cart
  • No products in the cart.