Ginseng Oolong, tajvani prémium ginszeng tea

Ginseng Oolong, tajvani prémium ginszeng tea

3 100 Ft

Kiemelkedő minőségű ginszenges tea Tajvanról. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Tajvan
Gyártási év 2020
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg A Ginseng Oolong (Renshen, ember gyökér) egy igen népszerű, fűszeresen édes aromájú kínai (és tajvani, és koreai…) teakülönlegesség. A gombóccá sodort, enyhén fermentált tealeveleket ginseng-gel keverik. A talán ismertebb, kavics kinézetű, ginszeng és méginkább édesgyökér porba hempergetett sodrott levelek helyett itt jóval visszafogotabb a keverés, semmi túlzó, vagy émelyítő íz nem bukkan fel.
A ginseng Ázsiában amolyan éltető csodaszer, hatásos szíverősítő, májvédő, immunrendszer erősítő és úgy is néz ki, mint az emberi test kicsinyített mása. Gyakran használják fizikai és mentális állóképesség fokozására, erősíti az ellenállást, a fáradtság okozta kimerültség leküzdésében új lendületet ad. A Ginseng Oolong tea köszönhetően a ginseng édeskés ízének, valamint a fentebb említett gyógynövény igen telt, fűszeres aromájának és szintén édes zamatának nem egy sejtelmes, megfejtésre váró talány. Már szárazon is rendkívül édes, erőteljes, szinte tömény illata van, mintha valami különleges, túlérett vilmoskörte likőrbe szimatolna az ember. Leforrázva elhúzódóan gazdag ízű, izgalmasan fejlődő, nagyon édes, valójában a legédesebb tea, amely önmagában, cukor nélkül is fogyasztható. A főzet ígéretesen fűszeres és egzotikus illata azt sugallja ez több mint tea, inkább valami finomság, amivel az egész délutánt fel lehet dobni.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 30-40 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 80 C° víz,  1 -2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.