Gu Shu Ya Bao 2022 – Zöldeslila hajtások

Gu Shu Ya Bao 2022 – Zöldeslila hajtások

4 490 Ft

Édes, egzotikus aromájú, rózsa és alma illatú, napon szárított rügytea Yunnanból. Koff+, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Yunnan, Simao, Jinggu
Gyártási év 2020 március
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+, Gyenge tea
Jelleg Vadon szedett rügytea, a “ya bao ye sheng” egy ritka, lila variánsa. Az erdei teafák kézzel szedett, frissen kibomló ághajtása, amelyet levegőn szárítanak meg. Parfümösen illatos, különleges ivásélményt adó tea, amelynek előnye szokatlan, egzotikus ízvilága. A trópusi erdők összes kipárolgását érezhetjük benne a talajtakaró növényzettől a virágokon át a lombokig. A megszokott  körte íz mellett sűrű paradicsom és ananász aroma, valamint intenzív rózsa és szantál illat fedezhető fel. Minimum 15-ször felönthető, akár két napon át is készíthető tea. Érlelhető, de különleges aromái leginkább frissen, egy éves koráig élvezhetők. Lilás foltjait az antocianin nevű pigmentanyag adja, amely a bogyós gyümölcsökben is megtalálható és erős antioxidáns, valamint gyulladáscsökkentő hatású.
—–
A Ya Bao egy egyre népszerűbb teafajta, amelyet sokan fehér teának, sokan puer teának tartanak. Valójában yunnani, elsősorban az Ailao hegyi erdők vadon termő fáiról szedett, napon szárított rügyteákról van szó, amelyet az évnek csak bizonyos szakaszában, kora tavasszal szednek. Vannak bíbor és ezüstfehér színű variánsok, amelyek különböző alfajokról származnak, de a formájuk hasonló, szorosan egymásba fonódó, vaskos tapintású hajtásrügyek, amelyek már nagyobb (öregebb) teafák ágain, fás részein sarjadnak. Legismertebb, ezüstfehér változatát a Camellia Sinensis var. Assamica alfajról szedik, míg bíbor rügyes változata a Camellia Taliensis nevű, magasabb növésű fáról való. Édes, aromás főzete miatt az egyik legkönnyebben elkészíthető és megszerethető tea.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint egy “meleg fürdő” után többször forrázható 90 C° fokon, 2-3 perces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 90 C° víz, hosszabb 3-4 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes Kora tavasszal, február közepén már szedik a kis rügyeket, a legelső tea minden évben.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.