Guangxi Liu Bao Cha 1998, Mák aroma 2. kiadás

Guangxi Liu Bao Cha 1998, Mák aroma 2. kiadás

3 900 Ft

Rügyes, szálas, nagyon erős, szépen kibontakozó öreg ízű, sheng-szerű liu bao tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

SzármazásKína, Guangxi, Wuzhou
Gyártási év1988
JártasságProfi szint
KoffeinKoff+++, Erős tea
JellegA Mák aromájú 1996-os sheng teához nagyon hasonló karakterű, erős, rügyes heicha, finom kámforos utóízzel. Színezetében, érettségében ízében és erejében az örge sheng puer teákhoz hasonló. Édes, olajos, földes íze mellett kevésbé kemény és fás jellegű mint a sheng teák, inkább gombás, bársonyosan puha, édes utóízzel. Sok felöntésen keresztül is határozottan erőteljes, háttérben a liubao teákra jellemző főtt kukoricás aroma érezhető, de nagyon enyhe. A forrázat színe a shu teáknál világosabb, a kiázott levelek barnás-zöld színűek.

A Liu Bao Cha Guangxí tartomány több százéves múltú, posztfermentált teafajtája (heicha). A feldolgozás során a frissen leszedett teát árnyékban pihentetik, majd átsütik, gyúrják és sodorják, végül formpuer teákhoz hasonlóákba préselve rakják el. Ez a forma a régi időkben 40-50 kg-os kosarakat jelentett, manapság azonban már számos tégla, korong és bambuszba zárt tea is fellelhető. Évek alatt a teában a szervezet számára jól hasznosítható gombák és baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező, immunrendszer és bélrendszer erősítő hatását a hagyományos kínai orvoslás is elismeri és hasznosítja.

A magas zsír és fehérjetartalmú élelmiszerek korában és a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a szervezetet fenyegető elsavasodás tünetei az alacsony immunitás, fáradtság, memóriazavarok és végtag gyengeség. Ilyen esetekben a Liu Bao tea segít visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát, segíti az emésztést, segíti a zsírok lebontását, kíméletesen tisztítja a gyomrot és energizál. Étkezés előtt fokozza az étvágyat, étkezés után gyomor stimuláló hatású.

A tea öregedésével egyre értékesebb és élvezetesebb lesz, főzete olajosabbá, összetettebbé, gazdagabbá válik. Manapság főleg a hongkongi, pekingi és kantoni teafogyasztók körében egyre népszerűbb ez a fajta.

ElkészítésA) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 6-8 alkalommal áztatható 1 percig. Kungfu szertartás szerint is készíthető, a főzést ez esetben nem ajánljuk, mert nagyon brutális lesz az eredmény.

B) Kannában lassan főzve  nagyon erős lesz, ezt a teát inkább kungfu szertartással készítsük, az előbbiek szerint.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Guangxi Liu Bao Cha 1998, Mák aroma 2. kiadás” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Pin It on Pinterest