Új

Guangxi Liu Bao Cha 1998, Mák aroma 2. kiadás

2450 Ft7020 Ft

30g / 50g / 100g

Rügyes, szálas, nagyon erős, szépen kibontakozó öreg ízű, sheng-szerű liu bao tea. Koff+++, Profi

Kiürítés
Származás Kína, Guangxi, Wuzhou
Gyártási év 1988
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Mák aromájú 1996-os sheng teához nagyon hasonló karakterű, erős, rügyes heicha, finom kámforos utóízzel. Színezetében, érettségében ízében és erejében az örge sheng puer teákhoz hasonló. Édes, olajos, földes íze mellett kevésbé kemény és fás jellegű mint a sheng teák, inkább gombás, bársonyosan puha, édes utóízzel. Sok felöntésen keresztül is határozottan erőteljes, háttérben a liubao teákra jellemző főtt kukoricás aroma érezhető, de nagyon enyhe. A forrázat színe a shu teáknál világosabb, a kiázott levelek barnás-zöld színűek.

A Liu Bao Cha Guangxí tartomány több százéves múltú, posztfermentált teafajtája (heicha). A feldolgozás során a frissen leszedett teát árnyékban pihentetik, majd átsütik, gyúrják és sodorják, végül formpuer teákhoz hasonlóákba préselve rakják el. Ez a forma a régi időkben 40-50 kg-os kosarakat jelentett, manapság azonban már számos tégla, korong és bambuszba zárt tea is fellelhető. Évek alatt a teában a szervezet számára jól hasznosítható gombák és baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező, immunrendszer és bélrendszer erősítő hatását a hagyományos kínai orvoslás is elismeri és hasznosítja.

A magas zsír és fehérjetartalmú élelmiszerek korában és a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a szervezetet fenyegető elsavasodás tünetei az alacsony immunitás, fáradtság, memóriazavarok és végtag gyengeség. Ilyen esetekben a Liu Bao tea segít visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát, segíti az emésztést, segíti a zsírok lebontását, kíméletesen tisztítja a gyomrot és energizál. Étkezés előtt fokozza az étvágyat, étkezés után gyomor stimuláló hatású.

A tea öregedésével egyre értékesebb és élvezetesebb lesz, főzete olajosabbá, összetettebbé, gazdagabbá válik. Manapság főleg a hongkongi, pekingi és kantoni teafogyasztók körében egyre népszerűbb ez a fajta.

Elkészítés A) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 6-8 alkalommal áztatható 1 percig. Kungfu szertartás szerint is készíthető, a főzést ez esetben nem ajánljuk, mert nagyon brutális lesz az eredmény.

B) Kannában lassan főzve  nagyon erős lesz, ezt a teát inkább kungfu szertartással készítsük, az előbbiek szerint.

Érdekes

 

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Még nincsenek értékelések.

Legyél az első értékelő “Guangxi Liu Bao Cha 1998, Mák aroma 2. kiadás”

Hozzászólás elküldése!

Hasonló termékek
Új

Jin Hou Cha, Aranyszőrű majom 2016

Fekete/Vörös teák

Barackos zamatú, szép, kiegyensúlyozott, elegáns, fekete stílusú tea . Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
1730 Ft4950 Ft

Fekete arany 2008 Shu, Yunnan Nan Jhen Menghai rügypuerh

Puerh teák

Válogatott levelekből érlelt, tartalmas, olajos gong ting shu puerh. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
1760 Ft5040 Ft

Haiwan 99 Chun Xiang 2010, komplex, mégis elegáns, tiszta shu puer

Puerh teák

Komplex ízélmény egy elegáns, hibátlan kompozícióban 🙂 Koff+++, Haladó tea

30g / 50g / 100g
1760 Ft5040 Ft
Új

Chuan Xian – a sötét korong – shu 2010

Puerh teák

Földes, erős, öregteás aromájú, olajos, sűrű főzet. Koff+++, Haladó tea

30g / 50g / 100g
1230 Ft3510 Ft

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás