Új

Guangxi Liu Bao Cha 2001, Bambuszba préselt extraság

2700 Ft7720 Ft

30g / 50g / 100g

Kemény karakterű, mégis feltűnően kiegyensúlyozott, összefogott aromavilágú, erős tea. Koff+++, Profi

Kiürítés
Származás Kína, Guangxi, Wuzhou
Gyártási év 2001
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A bambuszba préselt Liu Bao teák lasabban érnek mint a szálas, vagy kosaras változatok. A lassú érés következménye a szárazabb, kevésbé olajos karakter, amely kövesebb, kámforosabb ízű főzetben realizálódik. Ez a tea erősen sheng teás karakterű, az öreg ízhez intenzíven kámforos, fémes aroma társul, hosszú, édesbe forduló utóízzel. Kemény karakterű, mégis feltűnően kiegyensúlyozott, teljes és összefogott aromavilágú erős tea.

A Liu Bao Cha Guangxí tartomány több százéves múltú, posztfermentált teafajtája (heicha). A feldolgozás során a frissen leszedett teát árnyékban pihentetik, majd átsütik, gyúrják és sodorják, végül formákba préselve rakják el. Ez a forma a régi időkben 40-50 kg-os kosarakat jelentett, manapság azonban már számos tégla, korong és bambuszba zárt tea is fellelhető. Évek alatt a teában a szervezet számára jól hasznosítható gombák és baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező, immunrendszer és bélrendszer erősítő hatását a hagyományos kínai orvoslás is elismeri és hasznosítja.

A magas zsír és fehérjetartalmú élelmiszerek korában és a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a szervezetet fenyegető elsavasodás tünetei az alacsony immunitás, fáradtság, memóriazavarok és végtag gyengeség. Ilyen esetekben a Liu Bao tea segít visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát, segíti az emésztést, segíti a zsírok lebontását, kíméletesen tisztítja a gyomrot és energizál. Étkezés előtt fokozza az étvágyat, étkezés után gyomor stimuláló hatású.

A tea öregedésével egyre értékesebb és élvezetesebb lesz, főzete olajosabbá, összetettebbé, gazdagabbá válik. Manapság főleg a hongkongi, pekingi és kantoni teafogyasztók körében egyre népszerűbb ez a fajta.

Elkészítés A) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 4-5 alkalommal áztatható 2 percig. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

B) Kannában lassan főzve  nagyon erős lesz, ezt a teát inkább kungfu szertartással készítsük, az előbbiek szerint.

Érdekes

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Még nincsenek értékelések.

Legyél az első értékelő “Guangxi Liu Bao Cha 2001, Bambuszba préselt extraság”

Hozzászólás elküldése!

Hasonló termékek

Jing Mai Manjing, 2016 korai szedésű vad sheng

Puerh teák

2016 kora tavaszi, vad sheng, almakompótos, fermentált aromákkal. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
2700 Ft7740 Ft

Jing Mai Zhen Pin 2015, erős, vadvidéki sheng puerh

Puerh teák

Jing Mai Zhen Pin 2015, erős, testes, vadvidéki sheng puerh. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
2650 Ft7560 Ft
Új

Bölcs Elefánt, Xinxiang sheng 2006

Puerh teák

Gombás, ásványos, hegyi szél illatú, kemény karakterű sheng. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
1950 Ft5580 Ft

Ruby Black, a legjobb tajvani nemesítésű fekete tea

Fekete/Vörös teák

Rendkívül aromagazdag, erős, gyantás, édesfűszeres finomság. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
1830 Ft5220 Ft

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás