Guangxi Liu Bao Cha 2002 Föld kaland

Guangxi Liu Bao Cha 2002 Föld kaland

3 280 Ft

Különleges érlelésű, rügyes, erős, sheng karakterű, gomba és erdő illatú Liu Bao. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Guangxi, Wuzhou
Gyártási év 2002
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Ez a Liu Bao Cha nagyon erős és karakteres, mégis érett, kerek ízvilágú tea. Viszonylag lazára préselt, rügyes, erősen sheng teákra hajazó külleme és stílusa egyaránt. Valószínűleg lassabban érlelték. Kámforos, öreg ízű, hosszú torokérzetű Liu Bao, amely a földes-olajos aroma mellett vargányás, gombás fanyarságot mutat. Elsöprő erejű és intenzitású, kemény tea, összetettsége miatt mégsem mondható egyszerűen brutálisnak. Az ilyen nehéz teákat sheng puerben már nem lehet megfizetni..

A Liu Bao Cha Guangxí tartomány több százéves múltú, posztfermentált teafajtája (heicha). A feldolgozás során a frissen leszedett teát árnyékban pihentetik, majd átsütik, gyúrják és sodorják, végül formákba préselve rakják el. Ez a forma a régi időkben 40-50 kg-os kosarakat jelentett, manapság azonban már számos tégla, korong és bambuszba zárt tea is fellelhető. Évek alatt a teában a szervezet számára jól hasznosítható gombák és baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező, immunrendszer és bélrendszer erősítő hatását a hagyományos kínai orvoslás is elismeri és hasznosítja.

A magas zsír és fehérjetartalmú élelmiszerek korában és a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a szervezetet fenyegető elsavasodás tünetei az alacsony immunitás, fáradtság, memóriazavarok és végtag gyengeség. Ilyen esetekben a Liu Bao tea segít visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát, segíti az emésztést, segíti a zsírok lebontását, kíméletesen tisztítja a gyomrot és energizál. Étkezés előtt fokozza az étvágyat, étkezés után gyomor stimuláló hatású.

A tea öregedésével egyre értékesebb és élvezetesebb lesz, főzete olajosabbá, összetettebbé, gazdagabbá válik. Manapság főleg a hongkongi, pekingi és kantoni teafogyasztók körében egyre népszerűbb ez a fajta.

Elkészítés A) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 4-5 alkalommal áztatható 2 percig. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

B) Kannában lassan főzve  nagyon erős lesz, ezt a teát inkább kungfu szertartással készítsük, az előbbiek szerint.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.