Új

Guangxi Liu Bao Cha 2003 Fenyőparázson sütött, füstös

2300 Ft6570 Ft

30g / 50g / 100g

Pörkölt ízű, füstös, fémes, kemény karakterű Liu Bao régi teásoknak. Koff+++, Profi

Kiürítés
Származás Kína, Guangxi, Wuzhou
Gyártási év 2003
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Ebben a Liu Bao teában a pörkölt ízek, a füst és a fémes karakter dominál. A fenyőparázson pirítás a fajtára jellemző földes, öreg ízzel szemben a teát érettebbé, intenzívebbé és keményebbé teszi. Bár a főzet textúrája tiszta és olajos, az íz füstös, gyantás és animális jegyeket mutat, amitől a tea izmosabb, testesebb. Az ilyen erős karakterű teákat meg kell tanulni élvezni.

A Liu Bao Cha Guangxí tartomány több százéves múltú, posztfermentált teafajtája (heicha). A feldolgozás során a frissen leszedett teát árnyékban pihentetik, majd átsütik, gyúrják és sodorják, végül formákba préselve rakják el. Ez a forma a régi időkben 40-50 kg-os kosarakat jelentett, manapság azonban már számos tégla, korong és bambuszba zárt tea is fellelhető. Évek alatt a teában a szervezet számára jól hasznosítható gombák és baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező, immunrendszer és bélrendszer erősítő hatását a hagyományos kínai orvoslás is elismeri és hasznosítja.

A magas zsír és fehérjetartalmú élelmiszerek korában és a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a szervezetet fenyegető elsavasodás tünetei az alacsony immunitás, fáradtság, memóriazavarok és végtag gyengeség. Ilyen esetekben a Liu Bao tea segít visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát, segíti az emésztést, segíti a zsírok lebontását, kíméletesen tisztítja a gyomrot és energizál. Étkezés előtt fokozza az étvágyat, étkezés után gyomor stimuláló hatású.

A tea öregedésével egyre értékesebb és élvezetesebb lesz, főzete olajosabbá, összetettebbé, gazdagabbá válik. Manapság főleg a hongkongi, pekingi és kantoni teafogyasztók körében egyre népszerűbb ez a fajta.

Elkészítés A) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 4-5 alkalommal áztatható 2 percig. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

B) Kannában lassan főzve  nagyon erős lesz, ezt a teát inkább kungfu szertartással készítsük, az előbbiek szerint.

Érdekes

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Még nincsenek értékelések.

Legyél az első értékelő “Guangxi Liu Bao Cha 2003 Fenyőparázson sütött, füstös”

Hozzászólás elküldése!

Hasonló termékek

FengQing, Long Chuang 2004, körte és kámfor jellegű, öreg sheng

Puerh teák

Kellemesen mély, dohos, kámforos, shengesen gyümölcsös, közepesen érett puerh. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
2060 Ft5880 Ft

Kunmingi Virágkert, 2002 Kunming Huayuan

Puerh teák

Enyhén füstös, nagyon karakteres öreg tea. Koff+++, Haladó tea

30g / 50g / 100g
1700 Ft4840 Ft

Fujian Zhangping Shui Xian 2015, friss, virágos édes

Oolong teák

Fujian Zhangping Shui Xian 2015, friss, enyhén oxidált, virágos oolong . Koff++, Kezdő

30g / 50g / 100g
1420 Ft4050 Ft
Új

Pomelo virág aroma Dancong, You Hua Xiang Dancong

Oolong teák

Egzotikus aromájú, kevésbé sütött, mézvirág és papaya aromájú extra dancong, . Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
2710 Ft7740 Ft

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás