Új

Guangxi Liu Bao Cha 2009, Sárga tigris

2700 Ft4860 Ft

30g / 50g / 100g

Különleges érlelésű, diós, olajos egyben gyümölcsös ízű, fermentált, préselt tea. Koff++, Profi

Kiürítés
Származás Kína, Guangxi, Wuzhou
Gyártási év 2009
Jártasság Profi szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Nagylevelű, préselt öreg tea, amelynek ízében a shu teákra jellemző diós-datolyás karakter  mellett érdekes, picit fanyar gyümölcsösség bontakozik ki. Komplex, tartalmas tea, tiszta főzetében változatos ízek és aromák jelennek meg, alkalmat adva a töprengésre, kóstolgatásra. Talán legvonzóbb vonása, hogy az öreg ízek mellett a savanykásabb, gyümölcsösebb, gyógynövényes jelleg is intenzív, kicsit olyan, mint egy idősebb, besűrűsödött lekvár, mégis van benne könnyedség. Bonyolultsága ellenére nagyon finom, leköti a figyelmet 🙂

A Liu Bao Cha Guangxí tartomány több százéves múltú, posztfermentált teafajtája (heicha). A feldolgozás során a frissen leszedett teát árnyékban pihentetik, majd átsütik, gyúrják és sodorják, végül formákba préselve rakják el. Ez a forma a régi időkben 40-50 kg-os kosarakat jelentett, manapság azonban már számos tégla, korong és bambuszba zárt tea is fellelhető. Évek alatt a teában a szervezet számára jól hasznosítható gombák és baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező, immunrendszer és bélrendszer erősítő hatását a hagyományos kínai orvoslás is elismeri és hasznosítja.

A magas zsír és fehérjetartalmú élelmiszerek korában és a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a szervezetet fenyegető elsavasodás tünetei az alacsony immunitás, fáradtság, memóriazavarok és végtag gyengeség. Ilyen esetekben a Liu Bao tea segít visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát, segíti az emésztést, segíti a zsírok lebontását, kíméletesen tisztítja a gyomrot és energizál. Étkezés előtt fokozza az étvágyat, étkezés után gyomor stimuláló hatású.

A tea öregedésével egyre értékesebb és élvezetesebb lesz, főzete olajosabbá, összetettebbé, gazdagabbá válik. Manapság főleg a hongkongi, pekingi és kantoni teafogyasztók körében egyre népszerűbb ez a fajta.

Elkészítés A) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 4-5 alkalommal áztatható 3-4 percig. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

B) Kannában lassan főzve  3-4 alkalommal főzhető fel. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

Érdekes

 

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Még nincsenek értékelések.

Legyél az első értékelő “Guangxi Liu Bao Cha 2009, Sárga tigris”

Hozzászólás elküldése!

Kapcsolódó termékek

Jing Mai Zhen Pin 2015, erős, vadvidéki sheng puerh

Puerh teák

Jing Mai Zhen Pin 2015, erős, testes, vadvidéki sheng puerh. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
2650 Ft7560 Ft

UJI HOJICHA

japantea

Könnyű, mindennapi frissítőnek való, pörkölt zöld tea. Koff+, Kezdő

30g / 50g / 100g
1000 Ft2880 Ft

Fujian Zhangping Shui Xian 2015, friss, virágos édes

Oolong teák

Fujian Zhangping Shui Xian 2015, friss, enyhén oxidált, virágos oolong . Koff++, Kezdő

30g / 50g / 100g
1420 Ft4050 Ft

Fekete arany 2008 Shu, Yunnan Nan Jhen Menghai rügypuerh

Puerh teák

Válogatott levelekből érlelt, tartalmas, olajos gong ting shu puerh. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
1760 Ft5040 Ft