Új

Guangxi Liu Bao Cha 2009, Sárga tigris

2700 Ft4860 Ft

30g / 50g / 100g

Különleges érlelésű, diós, olajos egyben gyümölcsös ízű, fermentált, préselt tea. Koff++, Profi

Kiürítés
Származás Kína, Guangxi, Wuzhou
Gyártási év 2009
Jártasság Profi szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Nagylevelű, préselt öreg tea, amelynek ízében a shu teákra jellemző diós-datolyás karakter  mellett érdekes, picit fanyar gyümölcsösség bontakozik ki. Komplex, tartalmas tea, tiszta főzetében változatos ízek és aromák jelennek meg, alkalmat adva a töprengésre, kóstolgatásra. Talán legvonzóbb vonása, hogy az öreg ízek mellett a savanykásabb, gyümölcsösebb, gyógynövényes jelleg is intenzív, kicsit olyan, mint egy idősebb, besűrűsödött lekvár, mégis van benne könnyedség. Bonyolultsága ellenére nagyon finom, leköti a figyelmet 🙂

A Liu Bao Cha Guangxí tartomány több százéves múltú, posztfermentált teafajtája (heicha). A feldolgozás során a frissen leszedett teát árnyékban pihentetik, majd átsütik, gyúrják és sodorják, végül formákba préselve rakják el. Ez a forma a régi időkben 40-50 kg-os kosarakat jelentett, manapság azonban már számos tégla, korong és bambuszba zárt tea is fellelhető. Évek alatt a teában a szervezet számára jól hasznosítható gombák és baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező, immunrendszer és bélrendszer erősítő hatását a hagyományos kínai orvoslás is elismeri és hasznosítja.

A magas zsír és fehérjetartalmú élelmiszerek korában és a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a szervezetet fenyegető elsavasodás tünetei az alacsony immunitás, fáradtság, memóriazavarok és végtag gyengeség. Ilyen esetekben a Liu Bao tea segít visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát, segíti az emésztést, segíti a zsírok lebontását, kíméletesen tisztítja a gyomrot és energizál. Étkezés előtt fokozza az étvágyat, étkezés után gyomor stimuláló hatású.

A tea öregedésével egyre értékesebb és élvezetesebb lesz, főzete olajosabbá, összetettebbé, gazdagabbá válik. Manapság főleg a hongkongi, pekingi és kantoni teafogyasztók körében egyre népszerűbb ez a fajta.

Elkészítés A) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 4-5 alkalommal áztatható 3-4 percig. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

B) Kannában lassan főzve  3-4 alkalommal főzhető fel. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

Érdekes

 

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Még nincsenek értékelések.

Legyél az első értékelő “Guangxi Liu Bao Cha 2009, Sárga tigris”

Hozzászólás elküldése!

Hasonló termékek

FengQing, Long Chuang 2004, körte és kámfor jellegű, öreg sheng

Puerh teák

Kellemesen mély, dohos, kámforos, shengesen gyümölcsös, közepesen érett puerh. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
2060 Ft5880 Ft
Új

Jin Hou Cha, Aranyszőrű majom 2016

Fekete/Vörös teák

Barackos zamatú, szép, kiegyensúlyozott, elegáns, fekete stílusú tea . Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
1730 Ft4950 Ft
Új

Lishan Hong 2016, az “ezer ízű” fekete, tajvani kuriózum

Fekete/Vörös teák

A Chin Shin alfaj oxidálásával és sütésével nyert, extra fekete tea. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
4290 Ft12240 Ft

Lapsang Souchong, édes, gyümölcsös változat, Wuyi régió

Fekete/Vörös teák

A Lapsang eredeti, füstmentes, citrusos, mézédes változata. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
2430 Ft6950 Ft

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás