Guangxi Liu Bao Cha, a 90-es évek orvossága

Guangxi Liu Bao Cha, a 90-es évek orvossága

4 800 Ft

Különleges érlelésű, diós, olajos fermentált, préselt tea. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Guangxi, Wuzhou
Gyártási év 90-es évek
Jártasság Profi szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Nagylevelű, préselt öreg tea, amelynek ízében a shu teákra jellemző diós-datolyás karakter érezhető sokkal intenzívebben, olajosabban. Három aromát lehet erősebben érezni ebben az alapvetően édes főzetű öreg teában. Az öreg, vagy sáros ízt visszafogottabban, a diólikőr ízt nagyon intenzíven és  amitől különösen izgalmas a tea, az a határozott és kellemes zeller íz, ami megkülönbözteti mindentől. A Liubao teát általában lassú főzéssel kell elkészíteni, de lehet hosszú áztatással is kungfu stílusban. Úgy is finom, de főzve egyenesen isteni 🙂 Fontos, hogy nem erős a tea, este is fogyasztható.

A Liu Bao Cha Guangxí tartomány több százéves múltú, posztfermentált teafajtája (heicha). A feldolgozás során a frissen leszedett teát árnyékban pihentetik, majd átsütik, gyúrják és sodorják, végül formákba préselve rakják el. Ez a forma a régi időkben 40-50 kg-os kosarakat jelentett, manapság azonban már számos tégla, korong és bambuszba zárt tea is fellelhető. Évek alatt a teában a szervezet számára jól hasznosítható gombák és baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező, immunrendszer és bélrendszer erősítő hatását a hagyományos kínai orvoslás is elismeri és hasznosítja.

A magas zsír és fehérjetartalmú élelmiszerek korában és a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a szervezetet fenyegető elsavasodás tünetei az alacsony immunitás, fáradtság, memóriazavarok és végtag gyengeség. Ilyen esetekben a Liu Bao tea segít visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát, segíti az emésztést, segíti a zsírok lebontását, kíméletesen tisztítja a gyomrot és energizál. Étkezés előtt fokozza az étvágyat, étkezés után gyomor stimuláló hatású.

A tea öregedésével egyre értékesebb és élvezetesebb lesz, főzete olajosabbá, összetettebbé, gazdagabbá válik. Manapság főleg a hongkongi, pekingi és kantoni teafogyasztók körében egyre népszerűbb ez a fajta.

Elkészítés A) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 4-5 alkalommal áztatható 3-4 percig. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

B) Kannában lassan főzve  3-4 alkalommal főzhető fel. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

Érdekes

gunagxi liubao 1 gunagxi liubao 2 gunagxi liubao 3 gunagxi liubao 4 gunagxi liubao 5 gunagxi liubao 6 gunagxi liubao 7 gunagxi liubao 9 gunagxi liubao 10

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.