“Gyakorold a jót” Jianshui kanna | 220 ml. agyag berakással és kézi festéssel

“Gyakorold a jót” Jianshui kanna | 220 ml. agyag berakással és kézi festéssel

79 000 Ft

Matt fekete, polírozott agyag Jianshui agyagkanna 3-6 személyre, szép teás jelenettel.

Leírás

A jianshui kerámiák lényege az intarziás berakású agyag és a fényesre polírozott felület eleganciája. A gyümölcsös, ásványos ízeket emeli ki a teában. Ez a típus a kiégetés során matt fekete színt kap, amelyet folyami kaviccsal polírozva a felület tömörebb, simább lesz.
Készítő: Wenlin Pottery Studió, Jianshui, Yunnan, 2022
Űrtartalma: 220 ml.

A kanna egyik oldalán kalligráfia, a másik oldalán két teázó figura, talán egy szerzetes és a vendége látható 🙂 Szép nagy szűrő, tekintélyes gomb és nagy fül teszi jól használhatóvá szépsége mellett.

Jianshui egyike a négy híres kínai kerámia városnak, elsősorban a helyi agyagkőzet bányákból származó színes agyagok művészi feldolgozása és a hozzá kapcsolódó kerámiaművesség hívta életre, ahogyan Yixing várost is.  A település Yunnanban van, Kunmingtól nem messze. A Yixing kannáknál nagyobb szilárdságú Jianshui kannák korongozással készülnek, az értékes kézimunka ebben az esetben a vésés és a vésetek különböző színű agyagokkal való kitöltése, majd a felület folyami kaviccsal való polírozása. A kívülről fényesen csillogó mázatlan edények szintén nagy hőtartású, lélegző teakészítő alkalmatosságok. Színük általában padlizsán fekete, rozsdabarna, de lehet fehér és sárga is. A kidolgozás során antik hatású, foltokban bronzvörösre színezett felületeket képeznek a kannán, amelyet figuratív motívumokkal és kalligráfiával díszítenek.

A Jianshui agyagkannák eredete és készítése >>

Cart
  • No products in the cart.