Leírás
Származás | Japán, Kyoto, Ujitawara |
Szedési időszak | 2022 május |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Három hetes árnyékolás után szedett rügytea. A klasszikus, sátras árnyékolás alternatívájaként használt “jikagise”, közvetlenül a teakertre helyezett árnyékolási technikával termesztett tea. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz. A völgyben elhelyezkedő ültetvényt a szedés előtt 3 héttel fedik be, a levelek lassabban, és a fény felé nyújtózkodva növekednek.
Remek ár/érték arányú, kistermelői gyokuro. Nagy sűrűségű, főtt kukorica és krumplicukor édességű gyokuro. GYOKURO 3 hetes árnyékolás után szedett rügytea, gőzölés, hűtés, sodrás-formázás, szárítás, válogatás. |
Elkészítés | Hagyományos japán stílusú elkészítése hosszú, 2-3 perces első, majd több rövid felöntéssel, 40-60 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel. |
Érdekes | Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti 100 grammos csomagolásban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése. |