Gyönyörű, kis kapacitású, matt fekete sárkánytojás, kalligráfiával 130 ml

Gyönyörű, kis kapacitású, matt fekete sárkánytojás, kalligráfiával 130 ml

28 800 Ft

Magányos kardforgatók, szamurájok és mesterlövészek nehéz súlyú, rendkívül pontos kannája.

Leírás

Forma: Long Dan, sárkánytojás
Űrtartalma 130 ml
Készítő: Shi Li Bai félig kézzel készült kannája
Agyag: HeiNi – kevert fekete agyag
Teljes átmérő: 9,6 cm, magasság: 7,6 cm
Vízkimenet:  7 lyuk

A Long Dan, vagy sárkánytojás Shi Dabin klasszikus formája, ez egyik legkedveltebb kialakítás a teások között. Jellegzetessége, hogy a levágott fedél tökéletesen integrálva van a kannatestbe, így valóban szabályos tojás formájú. Az új kor kisebb kannáinak igénye változást hozott a fedőgomb felépítésében is, jobban eltávolodó, enyhén peremes lett a gombja, így stabilan és biztonságosan megfogható. Kis testű, mégis nehéz kanna, amelynek a 7 lyuk és a tágas, egyenes kifolyó rész tökéletes sugarú, gyors kimenetet biztosít.

A kannán egy Song kori költő, kalligráfus, festő és államférfi Su Shi (Su Dongpo 1036 – 1101) leghíresebb verse olvasható, az Emlékezés a Vörös sziklánál. Ezt a verset Hubei -be való száműzetése során írta, amikor ellátogatott Kína történelmének legnagyobb csatahelyszínére Chibi-be. A versben egyrészt leírja az elbűvölő tájat, a hullámok és sziklák lenyűgöző találkozását, és csodálattal adózik a nagy elődök stratégiai tudásának. A vörös szikla csatája, más néven a chibi csata Kína történelmének híres vízi ütközete volt a Jangce folyón Kr. U. 208–209 telén, a Han-dinasztia végén, a három királyság korszakának kezdetekor.

Long dan yixing kanna 1 Long dan yixing kanna 2 Long dan yixing kanna 3 Long dan yixing kanna 4 Long dan yixing kanna 6 Long dan yixing kanna 6 Long dan yixing kanna 8 Long dan yixing kanna 9 Long dan yixing kanna 10 Long dan yixing kanna 11 Long dan yixing kanna 12 Long dan yixing kanna 13

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.