He Huan oolong – hegyi levegő, 2019

He Huan oolong – hegyi levegő, 2019

4 300 Ft

Friss, virágos ízű tea Nantou magashegyi,  turisztikai látványosságú régiójából. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Tajvan, HeHuan régió, Nantou
Gyártási év 2019
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg A Hehuan hegység Tajvan magas, alpesi hegyvonulatai közé tartozik, az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont. Télen havas, nyáron meleg, trópusi klímájú. A 3000m magas hegyen a teakertek 1200-1300 m magasan találhatók. Az ősztől-tavaszig tartó, átlagosnál hosszabb hideg periódus alatt a tea lassan növekszik, van ideje felhalmozni a tápanyagokat, és a helyiek szerint a tea ízében a minden szennyezéstől távoli, tiszta, hegyi levegő is érezhető.

A  többi Jin Xuan alfajból készült teához hasonlóan megjelenik a krémes, lehelletnyi pirítással elért édesség, de kevésbé erősen. A  He Huan, ízében a hűvös frissesség dominál, fás, virágos jelleggel. Felöntése kristálytiszta, szinte neonzölden világít.

A Jin Xuan alfaj egy 1981-ben nemesített és elfogadott cserje. Enyhén tejes, édes íze,  jellegzetesen krémes, puha textúrája jellemző. Az enyhe sütés erősíti a vajas, krémes, karamelles karaktert, míg a zöldes frissesség és virágos íz halványabban mutatkozik.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes A He Huan

tajvanoolonghehuanshan1

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.