Leírás
Származás | Taiwan, Taitung |
Gyártási év | 2021 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+, Gyenge tea |
Jelleg | A Hongshui Oolong egy különleges feldolgozású tea Taitungból, amelynek készítésekor a teamesterek a levelek sodrását, oxidálását és sütését alkalmazzák változó arányban. Vannak vörös teásabb változatok és vannak sütöttebbek, azonban a stílus mindig szoros gombócokba csavart oolong forma.
A mostani változat erősen sütött tea, amely aromáját hosszabb ideig is megőrzi, tehát jól tárolható. Keserű-édes főzetében a gyümölcsös, lekvárost ízt és a jóféle, pirított keserűséget élvezhetjük. Felöntései izgalmasak, kakaós, köményes, borsos, gyümölcsös jegyeket mutatnak. Főzete intenzív, gazdag aromájú, de erejét és koffein tartalmát tekintve nem erős tea. Esti relaxáló teának is kiváló. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |