Honyama – Tawaramine Sencha (Shincha 2019!)

Honyama – Tawaramine Sencha (Shincha 2019!)

4 200 Ft

Virágos, erős hegyi yabukita sencha, Honyama egyik ékszerdobozából, Tawaramine faluból. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

SzármazásJapán, Shizuoka, Honyama, Tawaramine falu
Szedési időszak2019 május 3.
JártasságProfi szint
KoffeinKoff+++, Erős tea
JellegHonyama, Shizuoka tartomány egyik legjelentősebb hegyi teás régiója közvetlenül Shizuoka várostól északra fekszik. Shizuoka városból az Abe folyót követve észak felé nagyon hamar megérkeznek a nagy hegyek. Tawaramine falucska az egyik legszebb fekvésű teafarmer település a környéken. A falut három oldalról teljesen körbe veszi a hegylánc, csak nyugatra, a folyó felé nyitott egy meredek völggyel. A teakertek 300-500 méteres magasságban találhatók, gyönyörű környezetben, minden szempontból ideális körülményeket adva a hegyvidéki teák készítéséhez.

Ez a május elején szedett, Yabukita ültetvényről származó tea a legtisztábban, legerőteljesebben mutatja meg Honyama hegyi teáinak erejét. Virágos, hegyi illat, olivásan sűrű, sárgászöld felöntések, átható aromák jellemzik a teát. És persze erős, mint minden jó hegyi shincha Shizuokából. Sajnos egyelőre csak korlátozott mennyiségben elérhető.

A Shincha, azaz az új tea szedése igazi ünnepi szezon Japánban a teatermesztő régiókban, de egyben stresszes, kemény, éjjel-nappali munkával töltött időszak is. A változékony tavaszi időjárás egyik napról a másikra írhatja át az első szedés időpontját. A 2019-es év rendkívül hideg áprilissal fordult rá a shincha szezonra, sok helyen két héttel is kitolva az első szedés megkezdését, különösen a hegyvidéki farmokon.

ElkészítésHagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 60-75 fokos lágy vízzel. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
ÉrdekesA teát a faluban éppen dolgozó teafarmerek ajánlották, az akkor egy hete szedett Yabukita sencha az egyik legszebb tea volt, amit Shizuokában láttam idén májusban. Rendkívül jó ár-érték arányú tétel.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Honyama – Tawaramine Sencha (Shincha 2019!)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Pin It on Pinterest