Leírás
Származás | Japán (Kyoto és Shizuoka) |
Gyártási év | 2020 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff++, Erős tea |
Jelleg | 7×7 gramm japán zöld tea.
Személyes vásárlás előtt is kérjük, hogy rendeljék meg a tea válogatást, itt a webshopban, hogy a teaházban gyorsabb legyen a kiszolgálás. Köszönjük!
Legújabb japán tea válogatásunkat igyekeztünk igazán izgalmas, és természetesen magas minőségű, ritka teákból összeállítani. Azt is szem előtt tartva, hogy a klasszikus, gőzölt japán zöld teákból a lehető legváltozatosabb hetes csomag álljon össze. A szettben található egy enyhén pirított, zsenge levéldarabokat és rügyeket is tartalmazó houjicha a kiotói Bikouentól, illetve még a matcha-val kevert genmaicha tartozik a hétköznapibb teák közé. A sencha teákat két extra tétel képviseli: egy csúcskategóriás fukamushi Ujiból, lágy, édes, harapnivalóan testes felöntést adó saemidori cserjéból, illetve egy erős hegyi yabukita blend az Oigawa partjáról, Kawane-ből, a Sawamotoen-től. Ők tavaly május óta partnereink. Van még egy saemidori tea a válogatásban, mely már egy árnyékolt sencha, azaz kabusecha, karakterében már közelebb a gyokurohoz. A válogatás két gyokuro teája egy szép karigane, azaz főleg levélvégeket tartalmazó tea Kiotóból, és egy felső kategóriás klasszikus gyokuro Asahina egyik gyokuro mesterétől, Shinya Maejima san-tól. A teák külön-külön is megtalálhatók webshopunkban, a japán teák oladalán. |
Tea készítési útmutatók a csomagoláson. A teák többször felönthetők, kis kannában, szertartásosan elkészítve, a 7 grammot egy alkalommal felhasználva, 150-200 ml vízzel. A teák elkészíthetők nagyobb eszközben is, a tasak tartalmát akár megfelezve is, két alkalommal, kivéve talán az Asahina gyokuro teát, melyet érdemes csak szertartásosan, kevés vízzel, erősre készíteni. | |
Érdekes | Kyoto a legnagyob presztízsű tea-vidák Japánban, az innen érkező teákat hívjuk Uji teának, innen származik az eredeti gyokuro és matcha tea is. 800 éve zajlik teatermesztés a területen, a mai napig a hatalmas tradíció érződik leginkább a teákon, talán kevésbé kísérletező, mint Shizuoka, a legnagyobb, legtöbb teát adó tartomány. Shizuoka legnevesebb teás régiója a hegyvidéki Kawane, az Oi folyó két partján. Asahina pedig Okabe városkához kapcsolódó kis teás vidék, fantasztikus gyokuro teáiról híres. Asahina Uji és Yame mellett a harmadik hagyományos gyokuro készítő vidék Japánban. |