Jin Jun Mei ‘Arany’ 2020 törökméz ízű, aranyló pelyhes rügyek

Jin Jun Mei ‘Arany’ 2020 törökméz ízű, aranyló pelyhes rügyek

4 800 Ft

Sűrű, mézes, aranybarna nektár grillázsos, virágos aromával. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian, Tongmu falu, Wuyishan
Gyártási év 2020 április
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Jinjunmei bár nem a legrégebbi, történelmi vörös teák egyike, mégis különösen elismert a teaimádó kínaiak körében. A Wuyi hegyi Tong Mu faluból származik, ahonnan a Lapsang Souchong, illetve Zheng Shan Xiao Zhong tea is. Az alapanyagot egy szintén Észak-Fujianben őshonos fajta, a Xiao Cai Cha adja, amelynek kizárólag a rügyét szedve, sodorva, oxidálva és nagyon enyhén sütve nyerik a Jinjunmei teát. A rügyek nem annyira pelyhesek, mint a fehér teákat adó alfajok esetében, de sokkal pelyhesebbek, mint a Lapsang Souchong tea rügyei, így lesz az oxidált rügy arany színű.

Ez a tea az eddig kóstolt legkitűnőbb változat, a rügyek aprók, selymesen összetapadók, szinte vattapamacs állagúak. Ennek megfelelően a főzet textúrája is sűrű, krémes állagú, nagyon gazdag, mintha belemorzsolnák a rügyeket a vízbe és szétkenődne a teában. Az íz is ezt az érzetet viszi tovább, nektárszerűen édes, mézes, az enyhe pirítás miatt grillázsos, karamelles jellegű. Édesfűszeres mellékzöngéjű kezdeti felöntései később virágos frissességet és utóízt kapnak. Fogyasztása kiemelkedően élvezetes.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 85 C° víz, hosszabb 1 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

K

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.