Jin Jun Mei aranyló pelyhes rügyek, sűrű kakaós-virágos

Jin Jun Mei aranyló pelyhes rügyek, sűrű kakaós-virágos

4 500 Ft

Sűrű, mézes, aranybarna nektár grillázsos, virágos aromával. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian, Tongmu falu, Wuyishan
Gyártási év 2020 április
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Sűrű, krémes állagú, elsősorban kakaós, grillázsos ízvilágú jinjunmei. Nem annyira a gyümölcsös karakter, inkább a mélybarna szirupos állag és aroma jellemzi. Az előző, törökmézes változatnál mérsékeltebben édes ízű, de aromásabb főzetű, melegebb, oxidáltabb.  Kezdeti mézes-kakaós felöntései később virágos frissességet és utóízt kapnak.

A Jinjunmei bár nem a legrégebbi, történelmi vörös teák egyike, mégis különösen elismert a teaimádó kínaiak körében. A Wuyi hegyi Tong Mu faluból származik, ahonnan a Lapsang Souchong, illetve Zheng Shan Xiao Zhong tea is. Az alapanyagot egy szintén Észak-Fujianben őshonos fajta, a Xiao Cai Cha adja, amelynek kizárólag a rügyét szedve, sodorva, oxidálva és nagyon enyhén sütve nyerik a Jinjunmei teát. A rügyek nem annyira pelyhesek, mint a fehér teákat adó alfajok esetében, de sokkal pelyhesebbek, mint a Lapsang Souchong tea rügyei, így lesz az oxidált rügy arany színű.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 85 C° víz, hosszabb 1 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.