Jin Jun Mei ‘Ezüst’ 2020 mézes, kakaós, telt ízű, picit dohányos vörös tea

Jin Jun Mei ‘Ezüst’ 2020 mézes, kakaós, telt ízű, picit dohányos vörös tea

3 800 Ft

Testesebb, kakaós jellegű, nagyon jó karakterű, markáns mégis édes jinjunmei változat. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian, Tongmu falu, Wuyishan
Gyártási év 2020 április
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Jinjunmei bár nem a legrégebbi, történelmi vörös teák egyike, mégis különösen elismert a teaimádó kínaiak körében. A Wuyi hegyi Tong Mu faluból származik, ahonnan a Lapsang Souchong, illetve Zheng Shan Xiao Zhong tea is. Az alapanyagot egy szintén Észak-Fujianben őshonos fajta, a Xiao Cai Cha adja, amelynek kizárólag a rügyét szedve, sodorva, oxidálva és nagyon enyhén sütve nyerik a Jinjunmei teát. A rügyek nem annyira pelyhesek, mint a fehér teákat adó alfajok esetében, de sokkal pelyhesebbek, mint a Lapsang Souchong tea rügyei, így lesz az oxidált rügy arany színű.

Tarkabarka levelei túlnyomórészt rügyekből állnak, de a második levéllel együtt feldolgozva a fajtára jellemző mézes íz testesebb, kakaós jellegbe vált a finom dohányok enyhén csípős édességével kísérve. Nagyon jó karakterű változat, édes, mégis markáns, a tömény kakaós ízt leheletnyi füst teszi izgalmasabbá. Főzete sötét, barna sör kinézetű.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 85 C° víz, hosszabb 1 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.