Jin Jun Mei fűszeres és lágy, komplex aroma 2018

Jin Jun Mei fűszeres és lágy, komplex aroma 2018

4 500 Ft

Fujian tartomány prémium vörös teája, fűszeres, porcukrosan lágy feldolgozásban. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian, Wuyi régió
Gyártási év 2018
Jártasság Haldó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Fujian tartomány híres vörös rügyteájának most egy izgalmasan fűszeres, enyhén édes, porcukrosan lágy verzióját ajánljuk. A főzete nem füstös, ami a fajta más képviselőinél gyakran előforduló jellegzetesség (nem hiba), itt csak aszalt gyümölcsök, és porcukorral megszórt sütemények illatát érezzük. Délutáni teakungfuhoz, ünnepi teának ajánljuk. A teát 5grammos kóstoló csomagokban kínáljuk, 30/50/100 grammos kiszerelésben.

A Jin Jun Mei (金骏眉, Arany Paripa Szemöldök) egy viszonylag újkeletű vörös tea, amelyet 2005-ben hivatalosan is nevesítettek és származását tekintve Fujian tartomány Wuyishan régiójához (Tongmu falu) kötötték. A tea a Zheng Shan Xiao Zhong (Lapsang Souchong) huszonnegyedik generációs utód ága, termesztésében és feldolgozásában a négyszáz éves gyakorlat, a tradíció, a magas szintű teakultúra, a helyi fajták és az innováció talált egymásra. Nevét a főzet aranyló borostyán színéről (Jin – arany), a rohamos elterjedés reményéről (Jun – paripa) és az alapanyagát képező apró rügyek szemöldök szálaira emlékeztető finomságáról kapta (Mei – szemöldök). Földrajzilag a Wuyishan Nemzeti Park erdős területein termesztik ökológiai gazdálkodással, ahol az erdős rész aránya 96% körüli. A Jin Jun Mei viszonylag kis mennyiségben érhető el a piacon és az ára is eszerint alakul. Ugyan a szubtrópusi monszun klíma magas csapadékmennyisége kedvez a teának, a Jin Jun Mei érzékenyebb fajtaként nagyobb talajvastagságot igényel, ezért a sziklás régióban a termelési és szaporítási lehetőségek erősen korlátozottak. A jó minőségű Arany Szemöldökben az aranypelyhes oxidált csúcsrügyeket kis fekete ecsetvonásként öleli körbe a friss hajtás többi levele. A főzet aranysárga színű, tiszta, harmonikus, édesen lágy, vastag és illatos. Fogyasztáskor a csészében mézes-kakaós illatnyomot hagy. A mézes-kakaós karakter és finom aromák kialakulásában a szedés utáni napon aszalás döntő szerepet játszik. Ezt követően a párolgás lassítására beltérben hervasztják tovább a teát, hogy a későbbi sodrás idejére rugalmas maradjon. Később felváltva rázzák és pihentetik, elősegítve a horzsolások mentén beinduló enzimatikus oxidációt, végül hengereléssel formázzák apró tekercsekké, majd megszárítják. Elkészítésekor elegáns külleme és friss illata fehér porcelán vagy üveg edényekben érvényesül leginkább. A gaiwan és csésze fala a bronz színű főzeten áttűnve fénylő kört képez, amelyet „Arany körnek” (金圈, Jin Juan).

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 60-90 másodperces felöntésekkel, hosszabban kell áztatni!

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 80 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jin Jun Mei fűszeres és lágy, komplex aroma 2018” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.