Jin Jun Mei törökméz és barackdzsem zamatú 2019

Jin Jun Mei törökméz és barackdzsem zamatú 2019

3 800 Ft

Törökmézes, süteményes, kakós illatú, kivételesen finom aranyrügyes tea. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian, Wuyi régió
Gyártási év 2019
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Törökmézes, süteményes, lekváros illatú extra JJM. Gyönyörű zsenge levelek, kiváló feldolgozás és enyhe sütés jellemzi. Sűrű főzete mézes aromájú, édes, tömény tealeves, benne kakaó és gyümölcslekvár ízjegyek. A fajta rajongóinak nagy kedvence nálunk ez a kivételesen finom 100% ban aranyrügyes tea.

A Jin Jun Mei (金骏眉, Arany Paripa Szemöldök) egy viszonylag újkeletű vörös tea, amelyet 2005-ben hivatalosan is nevesítettek és származását tekintve Fujian tartomány Wuyishan régiójához (Tongmu falu) kötötték. A tea a Zheng Shan Xiao Zhong (Lapsang Souchong) huszonnegyedik generációs utód ága, termesztésében és feldolgozásában a négyszáz éves gyakorlat, a tradíció, a magas szintű teakultúra, a helyi fajták és az innováció talált egymásra. Nevét a főzet aranyló borostyán színéről (Jin – arany), a rohamos elterjedés reményéről (Jun – paripa) és az alapanyagát képező apró rügyek szemöldök szálaira emlékeztető finomságáról kapta (Mei – szemöldök). Földrajzilag a Wuyishan Nemzeti Park erdős területein termesztik ökológiai gazdálkodással, ahol az erdős rész aránya 96% körüli. A Jin Jun Mei viszonylag kis mennyiségben érhető el a piacon és az ára is eszerint alakul. Ugyan a szubtrópusi monszun klíma magas csapadékmennyisége kedvez a teának, a Jin Jun Mei érzékenyebb fajtaként nagyobb talajvastagságot igényel, ezért a sziklás régióban a termelési és szaporítási lehetőségek erősen korlátozottak. A jó minőségű Arany Szemöldökben az aranypelyhes oxidált csúcsrügyeket kis fekete ecsetvonásként öleli körbe a friss hajtás többi levele. A főzet aranysárga színű, tiszta, harmonikus, édesen lágy, vastag és illatos. Fogyasztáskor a csészében mézes-kakaós illatnyomot hagy. A mézes-kakaós karakter és finom aromák kialakulásában a szedés utáni napon aszalás döntő szerepet játszik. Ezt követően a párolgás lassítására beltérben hervasztják tovább a teát, hogy a későbbi sodrás idejére rugalmas maradjon. Később felváltva rázzák és pihentetik, elősegítve a horzsolások mentén beinduló enzimatikus oxidációt, végül hengereléssel formázzák apró tekercsekké, majd megszárítják. Elkészítésekor elegáns külleme és friss illata fehér porcelán vagy üveg edényekben érvényesül leginkább. A gaiwan és csésze fala a bronz színű főzeten áttűnve fénylő kört képez, amelyet „Arany körnek” (金圈, Jin Juan).

Elkészítés A) hagyományos szertartás: 3g tealevél + 150 ml víz — 80-85 °C, 40-60 sec. — 6 lefőzés
B) Nyugati elkészítés: 1g tealevél / 100 ml víz — 80 °C, 1,5-2 perc  — 2 lefőzés
Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.