Leírás
usos
Származás | Kína, Fujian, Fuding |
Gyártási év | 2021 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Több rétegben felépülő ízeivel (kakaó, gyümölcsök, szegfüszeg, narancs) egyből rabul ejtő tea. Tipikusan az a tea, ami semmilyen hiányérzetet nem hagy maga után, pedig jó hosszan teázható, még a vége felé sem csersavasodik, halványodva, de végig megmarad tipikus karaktere. Süteményekhez találták ki ezt a teát, de annyira gazdag aromákkal rendelkezik, hogy a süti akár el is hagyható…
Az Ezüst Tűk és a Bai Mudan alapanyagát is képező Da Bai cserjék leveleit oxidálták és dolgozták fel vörös teának. A teához a rügyet és az első levelet szedik le, az oxidált rügy arany fonálként göndörödik a száraz teában és finom, édeskés, kakaós aromát ad a főzethez. Nem keseredő tea, olyannyira nem, hogy kissé fehér teásan elkészítve, többet adagolva a gaiwanba, hosszabban áztatva még finomabb, kakaósabb, mézesebb, gyümölcsösebb. Magas régiókból (1700m) származó zsenge tea, érdemes kicsit visszahűteni hozzá a vizet, ha az illatát is elő szeretnénk csalogatni. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel, hosszabban kell áztatni!
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |