Jin Mao Hou, Aranyszőrű majom 2021

Jin Mao Hou, Aranyszőrű majom 2021

3 200 Ft

Narancs, kakaó, szegfüszeg, fehértea aromái egyesülnek egy erős, vörös rügyteában. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

usos

Származás Kína, Fujian, Fuding
Gyártási év 2021
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Több rétegben felépülő ízeivel (kakaó, gyümölcsök, szegfüszeg, narancs) egyből rabul ejtő tea. Tipikusan az a tea, ami semmilyen hiányérzetet nem hagy maga után, pedig jó hosszan teázható, még a vége felé sem csersavasodik, halványodva, de végig megmarad tipikus karaktere. Süteményekhez találták ki ezt a teát, de annyira gazdag aromákkal rendelkezik, hogy a süti akár el is hagyható…

Az Ezüst Tűk és a Bai Mudan alapanyagát is képező Da Bai cserjék leveleit oxidálták és dolgozták fel vörös teának.

A teához a rügyet és az első levelet szedik le, az oxidált rügy arany fonálként göndörödik a száraz teában és finom, édeskés, kakaós aromát ad a főzethez.  Nem keseredő tea, olyannyira nem, hogy kissé fehér teásan elkészítve, többet adagolva a gaiwanba, hosszabban áztatva még finomabb, kakaósabb, mézesebb, gyümölcsösebb.

Magas régiókból (1700m) származó zsenge tea, érdemes kicsit visszahűteni hozzá a vizet, ha az illatát is elő szeretnénk csalogatni.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel, hosszabban kell áztatni!

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.