Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Xishuangbanna |
Gyártási év | 2016 |
Jártasság | Profi |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Gong Ting shu puer, azaz a legmagasabb minőségű rügyes alapanyagokból kevert és préselt tea. Az erősen rügyes shu teákra általában elmondható, hogy 3-4 évesen kezdenek igazán ihatóvá szelidülni, élesebb ízeik kikerekednek, megjelennek a teltebb, simogatóbb aromák. Csodás, tiszta illatú, leginkább a száraz kakaó jut eszünkbe a tea felöntése után. A csészében gőzölögve is ezek a krémes, meleg aromák dominálnak, a földesség nem igazán van még jelen, a hasonlóan rügyes teáknál ez jóval később jön, de persze függ a tárolás-érlelés körülményeitól is. Rendkívül finom, elegáns shu tea. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |