Jingmai Szív Szútra Sheng Puerh 2016

Jingmai Szív Szútra Sheng Puerh 2016

4 800 Ft

Jingmai szív szútra, fülledt aromájú, édes, gyümölcsös, erős sheng. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás: Yunnan, Simao
Gyártási idő: 2016 tavasz
Jártasság: Profi szint
Koffein: Koff+++, erős
————
Jelleg:  A Szív Szútra tea szárazon a vad teákra jellemző nagyon erős fűszeres, erjedt szagot áraszt. A korong színe tarka, a zöldesbarna felületbe fehér rügyek vegyülnek. Öreg fáról való, így levelei zsengék, papírvékonyak, nagyok és rugalmasan elnyúlók.

A főzet testes, fülledt aromájú, lassan fejlődő, de folyamatosan és szépen változó. Inkább krémes és gyümölcsös jellegű, ízét vaníliás, mézes mellékíz kíséri.  Alapvetően édes sheng, keserűsége visszafogottabb, mégis határozott erő van benne. A korty telt és aromás, a szájpadlás teljes felületét beborítja, lenyelve édes hui gan jelentkezik hosszan. Nagyon erős nyálképző hatású tea 🙂

A Jingmai hegy Simao és Xishuangbanna határán helyezkedik el, trópusi – szubtrópusi erdős térségben. Gyönyörű, párás, vadregényes hely ez, ami jellemző a teákra is. A teakertek az erdőben találhatók, illetve együtt élnek az erdővel, vad orchideákkal, trópusi fákkal és fűszernövényekkel. A természet  túlburjánzó gazdagsága köszön vissza  a tea zamatában is. Kiváló minőségű, nagyon magas ásványi anyag és nyomelem tartalmú teák származnak innen.

————
Adagolás: 8g + 1,5 – 2 dl víz
Elkészítés: 80°C-85°C fokos vízzel, 30-60 másodpercig áztatva, 10-12 felöntéssel

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.