JinJunMei válogatás 2020 – 3*20g különféle jjm egy kóstoló csomagban

JinJunMei válogatás 2020 – 3*20g különféle jjm egy kóstoló csomagban

5 950 Ft

20g törökmézes ízű, 20g kakaós aromájú, 20g virágos JinJunMei. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian, Tongmu falu, Wuyishan
Gyártási év 2020 április
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Jinjunmei bár nem a legrégebbi, történelmi vörös teák egyike, mégis különösen elismert a teaimádó kínaiak körében. A Wuyi hegyi Tong Mu faluból származik, ahonnan a Lapsang Souchong, illetve Zheng Shan Xiao Zhong tea is. Az alapanyagot egy szintén Észak-Fujianben őshonos fajta, a Xiao Cai Cha adja, amelynek kizárólag a rügyét szedve, sodorva, oxidálva és nagyon enyhén sütve nyerik a Jinjunmei teát. A rügyek nem annyira pelyhesek, mint a fehér teákat adó alfajok esetében, de sokkal pelyhesebbek, mint a Lapsang Souchong tea rügyei, így lesz az oxidált rügy arany színű.

Az ‘Arany’ JinJunMei tea az eddig kóstolt legkitűnőbb változat, a rügyek aprók, selymesen összetapadók, szinte vattapamacs állagúak. Ennek megfelelően a főzet textúrája is sűrű, krémes állagú, nagyon gazdag, mintha belemorzsolnák a rügyeket a vízbe és szétkenődne a teában. Az íz is ezt az érzetet viszi tovább, nektárszerűen édes, mézes, az enyhe pirítás miatt grillázsos, karamelles jellegű. Édesfűszeres mellékzöngéjű kezdeti felöntései később virágos frissességet és utóízt kapnak. Fogyasztása kiemelkedően élvezetes. 20g, azaz 6 adag van a csomagban.

Az ‘Ezüst’ JinJunMei tarkabarka levelei túlnyomórészt rügyekből állnak, de a második levéllel együtt feldolgozva a fajtára jellemző mézes íz testesebb, kakaós jellegbe vált a finom dohányok enyhén csípős édességével kísérve. Nagyon jó karakterű változat, édes, mégis markáns, a tömény kakaós ízt leheletnyi füst teszi izgalmasabbá. Főzete sötét, barna sör kinézetű. 20g, azaz 6 adag van a csomagban.

A Meizhan Jin Jun Mei szintén rügytea, de nem a Xiao Cai Cha cserje adja az alapanyagát, hanem a Bai Lin Gongfu, szintén fujiani tea alfaj. A rügyek nem annyira pelyhesek, ezért a főzet kevésbé sűrű, nektáros, inkább tiszta, de kiemelkedően intenzív illatra és ízre egyaránt. Ibolya, narancsvirág és hegyi liliom virágainak egyben áztatásához hasonlítható ez a szirup, kiemelkedően illatos, édes, szilvás ízű, isteni finom. 20g, azaz 6 adag van a csomagban.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  3-5 dl, 80-85 C° víz, hosszabb 1 perces áztatással, többször felönthető.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak / 60g

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.