Káposzta nyelű, lótusz termést mintázó üveg kiöntő 200 ml.

Káposzta nyelű, lótusz termést mintázó üveg kiöntő 200 ml.

15 540 Ft

Egyedi üveg kiöntő, kézi munka.

Leírás

Anyaga: Üveg
Űrtartalma: 200 ml

Szép, jól használható, kézzel formázott egyedi üveg kiöntő hőálló üvegből, amely lótuszmagházat formáz. Kellemes fogású, pontosan töltő dekantáló edény, a teát érdekes formában látjuk benne és gyönyörűen csillog. A kiöntő bakelit nyele meglepő módon  kínai kelt formáz. A lótusz jelentése: megújuló élet, a kelkáposzta jelentése sokrétű és izgalmas, lejjebb ismertetjük. A plasztikus és textúrált üveg előnye, hogy a megszokott üveg kiöntőkkel szemben nem foltosodik és sokkal szemben mutat benne a tea. Olyan, mint egy ékszer a kezünkben.

A kelkáposzta az egyik legérdekesebb szimbólum Kínában. Ez a zöldségféle a legegyszerűbb és LEGALAPVETŐBB ÉLELEM, gyorsan nő, jól alkalmazkodik, magas tápértékű és finom. A kínai kel SZEGÉNY ÉS GAZDAG CSALÁDOK ASZTALÁN EGYARÁNT MEGTALÁLHATÓ, és az ókortól kezdve fontos szerepet töltött be a nagy éhínségek túlélésében, tömegek táplálásában. A régi írástudók számára a kínai kel az egyszerű, igénytelen, visszafogott életben rejlő értékeket szimbolizálta. Másik jelentése érdekes módon a vagyonosodáshoz kapcsolódó szerencse. A kelkáposzta kínai nevének (白菜 Báicài) kiejtése hangalakilag megegyezik a (百财 Bǎi cái) SZÁZ VAGYON szavak kiejtésével, ezért a kínai, de főleg a kantoni emberek gyakran ajándékoztak káposztát. Ebből a hangalaki egyezőségből származik a kínai kel másik jelentése, amely bőséget, jólétet, gazdagságot, száz vagyont jelent. Tehát ne lepődjünk meg ha káposzta motívummal találkozunk porcelán edényeken, szobrokon és jáde faragásokon, de szállodák, kereskedelmi központok, vagy bankok előcsarnokában is elterjedt.

A kínai kelt mára az egész világon termesztik és fogyasztják. Ehhez jó alkalmazkodó képességén túl nagyban hozzájárult az is, hogy amikor a Koryeo-korszakban (918–1392) Koreába jutott, belekerült az addig elsősorban retekből készült kimchi receptjébe. Később a kínai kel az egész Kelet-Ázsiában elterjedő kimchi fő összetevőjévé vált. Élelmiszer termelési jelentőségét bizonyítja, hogy 2017-ben Peggy Whitson űrhajós sikeresen betakarította a Nemzetközi Űrállomás első kínai kel termését, melynek egy részét a legénység elfogyaszthatta.