Kawane Chagokoro Sencha 2022, 50g

Kawane Chagokoro Sencha 2022, 50g

9 800 Ft

Chagokoro, a tea szíve. A Sawamotoen csúcs szencsája, shincha 2022. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Sawamotoen – Japán, Shizuoka, Kawane (川根本町 Kawanehon-chō)
Szedési időszak 2022 április vége, kézi szedés
Jártasság Profi  szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg Az ünnepi shincha szezonra, a legkiválóbb tételekből kevert Kawane sencha, ami természetesen a cég büszkesége minden évben. Chagokoro, a tea szíve.

Lágy kortyok viszik az erős aromákat, olivaolajban áztatott illatos füvek érzete.

A tea 95%-ban yabukita cserje leveleiből készült, de a Kawane-ben gyakori Yama no Ibuki és Tsuyuhikari nemesítések levelei remek fűszerként szolgáltak a blendelés során.

Kawanehon, a 90%-ban erdővel borított shizuokai tea-régió a legfinomabb yabukita teák otthona. A kora tavaszi szedés itt különösen értékes, hiszen egyre nehezebben összeegyeztethető az időjárás és az ültetvények ritmusa. Ezen a tavaszon végre remek időjárás segítette, hogy Japán egyik legpatinásabb, Uji-val együtt emlegetett teás régiója a legjobb formájában tudja megmutatni magát. E kis céget, mely annyira vigyáz a térség tradícióira, 2019 májusában látogattuk meg és azóta is remek kapcsolatot ápolunk velük.

A teát 50 grammos, eredeti tasakjában kínáljuk és ajánljuk.

Ünnepekre és hétkoznapokra is, de mindenképpen odafigyelve, vendégeknek kínálva, az élményt megosztva érdemes készíteni.

Elkészítés 60-70 fokos vízzel, felöntéseként a víz hőfokát folyamatosan emelve. Első felöntés 1-1.5 perc, aztán 30 mp-es felöntésekkel még 4-5x.
Érdekes A kanyargó Oigawa folyó partjaihoz közel már 5-600 méteres hegyek emelkednek, ideális környezetet biztosítva a teakerteknek. A Kawane régió, Honyama és Tenryu mellett a legfinomabb shizuokai teák otthona.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.