Kawane Gaba Mirai – wakōcha, organikus japán vörös tea, Masui kert 30g

Kawane Gaba Mirai – wakōcha, organikus japán vörös tea, Masui kert 30g

4 800 Ft

Japán fekete tea, Masui Etsuro 1984 óta organikusan gondozott teakertjéből. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Kawane (川根本町 Kawanehon-chō), Masui-kert
Szedési időszak 2023 május, bio – organikus termesztésből
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Gyümölcsösen telt, leginkább szilvára emlékeztető ízvilágú nagyon szép wakōcha, azaz japán fekete tea. Elkészíthetjük hétköznapi módon is egy nagyobb kannában, de a tea karaktere annyi finom részletet rejt, hogy jobban járunk, ha leülünk hozzá, és odafigyelve, kis eszközökkel, szertartásosan készítjük el. Erős, tiszta tea.

Extra magas gaba tartalom: 510mg/100g

Masui Etsuro-san 1984 óta foglakozik organikus tea termesztéssel Shizuokában, Kawane hegyei között, az Oi folyó partján. Hosszú és állhatatos munkájával a japán fekete tea készítés, és az organikus tea termesztés egyik úttörője lett Japánban. Néhány évnyi kitérő után (USA, Szenegál) 1984-ben tért vissza szülőföldjére, és kezdett bele a munkába. Az év legrövidebb, leghidegebb napján ültette el az első cserjéket, és kezdetektől fogva teljesen organikus (bio) módszerekkel látott neki a farm munkának, miközben ebben az időben Japánban (és az egész világon) ez még korántsem volt jellemző. Évekig csodabogárnak nézték fekete teás kísérletei miatt, de szerencsére hamar kialakult egy kis vevőkör, ami átsegítette a kezdeti időkön. Indiai, tajvani és persze kínai feldolgozási technikákkal is kísérletezett, és végül több, mint egy évtizednyi munka után, 1996-ban a lányáról (Mirai – Jövő) nevezte el saját nemesítésű cserjéjét.  Azóta is egyedül dolgozik a farmján, a Mirai mellett elsősorban Tsuyuhikari, Koshun és Yabukita cserjékkel foglalkozik, tehát a klasszikus japán sinensis variánsokkal, a fekete teák mellett oolong és természetesen zöld teákat is készít. A gaba teák terén is az elsők között volt, jelenleg az egyik legjobb minőségű gaba teát készíti a világon. Masui-szannal tavaly májusban vettük fel a kapcsolatot, és végül 2019 novemberében sikerült vele találkozni a shizuokai tea fesztiválon és Nemzetközi Zöld Tea Kongresszuson (Ocha – 2019).
A teát 30 grammos, eredeti tasakjában kínáljuk.
A Gaba tea Japánból származik és felfedezése elsősorban dr. Tsuchida Tojiro-hoz kötődik. A Gaba tea: Gamma Amino Vajsavban gazdag (fehérje, neurotranszmitter gátló, relaxáló anyag) magas ásványi anyag és nyomelem tartalom jellemzi. Segíti a pihenést, kikapcsolódást. Íze testes, gazdag, gyümölcsös.

Elkészítés Leginkább sok rövid 10-20 mp-es felöntéssel, 80-90 fokos lágy vízzel érdemes készíteni, illetve nyugati stílusban, kevés levelet, több vízzel használva is jó lesz a végeredmény. Mindkét esetben – a tea rendekívüli ereje miatt – az átlagosnál kicsit kevesebb levelet is használhatunk.
Érdekes A kanyargó Oigawa folyó partjaihoz közel már 5-600 méteres hegyek emelkednek, ideális környezetet biztosítva a teakerteknek. A Kawane régió, Honyama és Tenryu mellett a legfinomabb shizuokai teák otthona.

Japánban a fekete teát kōcha-nak, azaz vörös teának nevezik, a “wakōcha” megjelölés pedig a japán vörös teáknak jár.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak / 35g, aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)