Kawane Hachiju-Hachiya, 88 Éj sencha, korai szedés 2022

Kawane Hachiju-Hachiya, 88 Éj sencha, korai szedés 2022

3 800 Ft

Kristálytiszta felöntésű, erős hatású, de szépen simuló, tartalmas tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Kawane (川根本町 Kawanehon-chō)
Szedési időszak 2022 április vége, kézi szedés. Cserje típusa: Yabukita
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg  Hachiju-Hachiya (八十八夜) sencha. 88 nappal (de az éj még szebben szól) Rishun, a tavasz beköszönte után, azaz Holdújév után szedett hagyományos, ünnepi tea. A Shincha, azaz az új tea szedése igazi ünnepi szezon Japánban a teatermesztő régiókban, de egyben stresszes, kemény, éjjel-nappali munkával töltött időszak is. Kawane, Shizuoka tartomány egyik kiemelten fontos hegyvidéki régiója az erős, aromás sencha teák otthona.

A tea 95%-ban yabukita cserje leveleiből készült, de a Kawane-ben gyakori Yama no Ibuki és Tsuyuhikari nemesítések levelei remek fűszerként szolgáltak a blendelés során.

Kristálytiszta felöntésű, a tavalyi tavasz teái után most megint egy fokozattal erősebb, igazi tartalmas sencha, és megvan a remek, éretlen őszibarack aroma is! Nemes keserű ízekkel, hosszú, édesedő utóízzel rendelkező tea. A shibumi (fanyar) és nigami (kesernyés) kis umamival (finom íz) kiegészítve, harmonikus arányban keveredik a csészénkben.

Kawanehon, a 90%-ban erdővel borított shizuokai tea-régió a legfinomabb yabukita teák otthona. A kora tavaszi szedés itt különösen értékes, hiszen egyre nehezebben összeegyeztethető az időjárás és az ültetvények ritmusa. Ezen a tavaszon végre remek időjárás segítette, hogy Japán egyik legpatinásabb, Uji-val együtt emlegetett teás régiója a legjobb formájában tudja megmutatni magát.

A teát 100 grammos, eredeti tasakjában kínáljuk és ajánljuk, de 30 és 50 grammos, kimért adag is rendelhető.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 60-70 fokos lágy vízzel. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes A kanyargó Oigawa folyó partjaihoz közel már 5-600 méteres hegyek emelkednek, ideális környezetet biztosítva a teakerteknek. A Kawane régió, Honyama és Tenryu mellett a legfinomabb shizuokai teák otthona.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.