Kawane Hachijuu-Hachi-ya, 88 éj sencha AKCIÓ

Akció!

Kawane Hachijuu-Hachi-ya, 88 éj sencha AKCIÓ

3 100 Ft

Kristálytiszta felöntésű, erős hatású, tavaszi ünnepi tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Kawane (川根本町 Kawanehon-chō)
Szedési időszak 2019 május eleje
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg  88 nappal (de az éj még szebben szól) Rishun, a tavasz beköszönte után, azaz Holdújév után szedett hagyományos, ünnepi tea. A Shincha, azaz az új tea szedése igazi ünnepi szezon Japánban a teatermesztő régiókban, de egyben stresszes, kemény, éjjel-nappali munkával töltött időszak is. A változékony tavaszi időjárás egyik napról a másikra írhatja át az első szedés időpontját. A 2019-es év különösen hideg áprilissal fordult rá a shincha szezonra, sok helyen két héttel is kitolva az első szedés megkezdését, különösen a hegyvidéki farmokon. Kawane, Shizuoka tartomány egyik kiemelten fontos hegyvidéki régiója az erős, aromás sencha teák otthona. Szinte olívásan csípős, kristálytiszta felöntésű, nemes keserű ízekkel, hosszú, utóízzel rendelkező tea. A shibumi (fanyar) és nigami (kesernyés) kis umamival (finom íz) kiegészítve keveredik a csészénkben, a tea pedig megkívánja a forró vizes, a 75-80 fokos felöntéseket. Még hatodikra is tiszta, aromás teát kapunk, a tea frissítő ereje pedig (különösen most, így frissen, három héttel szedés után) bámulatos. Tiszta, kemény tea! A teát 100grammos rendelés esetén eredeti tasakjában kínáljuk.
Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 70-80 fokos lágy vízzel. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes A kanyargó Oigawa folyó partjaihoz közel már 5-600 méteres hegyek emelkednek, ideális környezetet biztosítva a teakerteknek. A Kawane régió, Honyama és Tenryu mellett a legfinomabb shizuokai teák otthona.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.