Kawane Hachijuu-Hachiya, 88 éj sencha – SHINCHA 2020!

Kawane Hachijuu-Hachiya, 88 éj sencha – SHINCHA 2020!

5 800 Ft

Kézzel szedett Yabukita sencha, a hegyek és a folyó illatával. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Kawane (川根本町 Kawanehon-chō)
Szedési időszak 2020 április vége
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg 88 nappal (de az éj még szebben szól) Rishun, a tavasz beköszönte után, azaz Holdújév után szedett hagyományos, ünnepi tea. A remek időjárás (és persze a megfelelő időzítés) miatt idén már egészen korán, áprils 21-én megvolt az első teák szedése az Oi folyó völgyében, és ahogy teltek a napok, jöttek sorra a hegyvidéki kertek is. Idei 88 éj teánk egy aromákban gazdag, a kemény, energiabomba 2019-es képest egy könnyebben iható, egy fokozattal lágyabb kiadás, de azért még bőven az erős sencha kategóriában.
A Shincha, azaz az új tea szedése igazi ünnepi szezon Japánban a teatermesztő régiókban, de egyben stresszes, kemény, éjjel-nappali munkával töltött időszak is. Kawane, Shizuoka tartomány egyik kiemelten fontos hegyvidéki régiója az erős, aromás sencha teák otthona. Szinte olívásan csípős, kristálytiszta felöntésű, nemes keserű ízekkel, hosszú, utóízzel rendelkező tea. A shibumi (fanyar) és nigami (kesernyés) kis umamival (finom íz) kiegészítve keveredik a csészénkben, a tea pedig megkívánja a forró vizes, a 75-80 fokos felöntéseket. A teát 50 grammos, eredeti tasakjában kínáljuk.
Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 70-80 fokos lágy vízzel. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes A kanyargó Oigawa folyó partjaihoz közel már 5-600 méteres hegyek emelkednek, ideális környezetet biztosítva a teakerteknek. A Kawane régió, Honyama és Tenryu mellett a legfinomabb shizuokai teák otthona.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.