Kawane Hatsume no Kaori sencha 2022

Kawane Hatsume no Kaori sencha 2022

3 200 Ft

A rügyek illata… könnyű, illatos, zsenge sencha.  Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Sawamotoen – Japán, Shizuoka, Kawane (川根本町 Kawanehon-chō)
Szedési időszak 2022 május, kézi szedés. Cserje típusa: Yabukita
Jártasság Haladó  szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Hatsume no Kaori, a zsenge rügyek, a teakert illata. Könnyen iható, hűsító-üdítő sencha, a tradicionális Kawane teák  összes jellegzetességével, de kevesebb éllel és erővel. Sakidaira környékén, a folyóparton szedett teákból.

A tea 95%-ban yabukita cserje leveleiből készült, de a Kawane-ben gyakori Yama no Ibuki és Tsuyuhikari nemesítések levelei remek fűszerként szolgáltak a blendelés során.

Kawanehon, a 90%-ban erdővel borított shizuokai tea-régió a legfinomabb yabukita teák otthona. A kora tavaszi szedés itt különösen értékes, hiszen egyre nehezebben összeegyeztethető az időjárás és az ültetvények ritmusa. Ezen a tavaszon végre remek időjárás segítette, hogy Japán egyik legpatinásabb, Uji-val együtt emlegetett teás régiója a legjobb formájában tudja megmutatni magát. E kis céget, mely annyira vigyáz a térség tradícióira, 2019 májusában látogattuk meg és azóta is remek kapcsolatot ápolunk velük.

A teát 100 grammos, eredeti tasakjában kínáljuk és ajánljuk, de 30 és 50 grammos, kimért adag is rendelhető.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 60-70 fokos lágy vízzel. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes A kanyargó Oigawa folyó partjaihoz közel már 5-600 méteres hegyek emelkednek, ideális környezetet biztosítva a teakerteknek. A Kawane régió, Honyama és Tenryu mellett a legfinomabb shizuokai teák otthona.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.