Kawane Kabusecha – organikus yama cha, hegyi tea (Shincha 2019!)

Kawane Kabusecha – organikus yama cha, hegyi tea (Shincha 2019!)

5 480 Ft

Yama no Ibuki fajtáról szedett, organikus termesztésű hegyi tea, szép, sűrű umamival. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

SzármazásJapán, Shizuoka, Kawane, Taruwaki kert
Szedési időszak2019 május eleje
JártasságProfi szint
KoffeinKoff+++, Erős tea
Jelleg Május közepén, Kawane-ban tett látogatásom során ismerkedtem meg Taruwaki úrral, a Taruwaki-en vezetőjével, teafarmerével. A gyönyörű, tiszta hegyi környezetben, 600 méteres magasság fölött, organikusan gondozott kertjeiben vezetett körül nem kis büszkeséggel. Kérdésemre, hogy hány farmert foglalkoztat a farmon, azt válaszolta, hogy egyet, jól láthatóan magára gondolva. Sok-sok cserje típussal dolgozik, elsőre a Yabukita fajtából nemesített Yama no Ibuki kabusecha teáját választottam, de biztos, hogy kapcsolatban maradunk a jövőben is, és kipróbálunk további teákat is Taruwaki san teái közül.

A kabusecha (árnyékolt tea) egy általában rövid ideig, 7-10 napig árnyékolt sencha, lágyabb, zöldebb felöntésekkel a teljes napfényen hagyott teákhoz képest. Persze sok-sok részlet befolyásolja a végeredményt, például az organikus termesztés, a fajta választás és a végső feldolgozás, gőzölés hossza.

Ez a ” tokujo”, magas minőségű tea közelebb áll egy erős senchához, de nagyon szép, vastag umami íz veszi körbe a halványan mutatkozó organikus, rusztikus teákra jellemző nyersebb ízeket.A gyermeknap idején szedett tea az egyik első szedés volt idén, a hideg április jócskán késleltette a hegyi teakertekben a shincha, új tea szezon megkezdését.A japán erdészeti, mezőgazdasági minisztérium bio-pecsétjével (JAS) ellátott csomagolású teát 100 grammos rendelés esetén küldjük eredeti tasakjában.

ElkészítésHagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 50-70 fokos lágy vízzel.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 100g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kawane Kabusecha – organikus yama cha, hegyi tea (Shincha 2019!)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Kitűzés a Pinteresten