Kawane Kuboo-yama yabukita, hegyi sencha 2022

Kawane Kuboo-yama yabukita, hegyi sencha 2022

5 950 Ft

Hegyi tea, Kawane belső, hegyvidéki területéről. Yabukita sencha 2022 Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Sawamotoen – Japán, Shizuoka, Kawane (川根本町 Kawanehon-chō)
Szedési időszak 2022 május közepe, kézi szedés. Cserje típusa: Yabukita (No.23 blend)
Jártasság Haladó  szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Kawanehon, a 90%-ban erdővel borított shizuokai tea-régió a legfinomabb yabukita teák otthona. A kora tavaszi szedés itt különösen értékes, hiszen egyre nehezebben összeegyeztethető az időjárás és az ültetvények ritmusa. Ezen a tavaszon végre remek időjárás segítette, hogy Japán egyik legpatinásabb, Uji-val együtt emlegetett teás régiója a legjobb formájában tudja megmutatni magát. E kis céget, mely annyira vigyáz a térség tradícióira, 2019 májusában látogattuk meg és azóta is remek kapcsolatot ápolunk velük.

Kuboo az Oigawa – Oi folyó – nyugati partján, a hegyek között fekvő terület, ideális helyszín az igazi hegyi teák termesztéséhez. A teakerteket a Sugimoto család gondozza, munkájuk eredménye a csodálatosan tiszta, hagyományos kawane sencha.

Yabukita tea, a hegyi teák tisztaságával és frissítő, enyhén fűszeres, szinte olivásan gazdag karakterével.

A teát 100 grammos, eredeti tasakjában kínáljuk és ajánljuk, de 30 és 50 grammos, kimért adag is rendelhető.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 60-70 fokos lágy vízzel. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes A kanyargó Oigawa folyó partjaihoz közel már 5-600 méteres hegyek emelkednek, ideális környezetet biztosítva a teakerteknek. A Kawane régió, Honyama és Tenryu mellett a legfinomabb shizuokai teák otthona.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.