Kawane Ohashiri Sencha, extra blend 2019

Kawane Ohashiri Sencha, extra blend 2019

5 680 Ft

A shincha (új tea) szezonra kevert erős, prémium sencha, az umami és shibumi ízek szép játékával . Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Kawane (川根本町 Kawanehon-chō), Sawamotoen
Szedési időszak 2019 május eleje
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Shincha, azaz az új tea szedése igazi ünnepi szezon Japánban a teatermesztő régiókban, de egyben stresszes, kemény, éjjel-nappali munkával töltött időszak is. A változékony tavaszi időjárás egyik napról a másikra írhatja át az első szedés időpontját. A 2019-es év rendkívül hideg áprilissal fordult rá a shincha szezonra, sok helyen két héttel is kitolva az első szedés megkezdését, különösen a hegyvidéki farmokon. Kawane, Shizuoka tartomány egyik kiemelten fontos hegyvidéki régiója az erős, aromás sencha teák otthona. A Sawamotoen cégnél tett májusi látogatásunk alkalmával bepillantást nyerhettünk a szedéstől a teák keveréséig a legfontosabb lépésekbe. Ebben a szépen kevert teában a shibumi (fanyar) és az umami (finom íz) tökéletes harmóniában van jelen, 60-75 fokos vízzel erős, aromás felöntéseket kapunk. Gyümölcsös, füves illatú, vastag aromákkal rendelkező tea! A teát 100grammos rendelés esetén eredeti tasakjában kínáljuk.

Az ősszel érkező hagyományos, pihentetett, érlelt Kawane sencha teák előtti kedvcsináló, korlátozott mennyiségben.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd félperces, vagy ennél is rövidebb felöntésekkel, 60-75 fokos lágy vízzel. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes A kanyargó Oigawa folyó partjaihoz közel már 5-600 méteres hegyek emelkednek, ideális környezetet biztosítva a teakerteknek. A Kawane régió, Honyama és Tenryu mellett a legfinomabb shizuokai teák otthona.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.