Kawane Ohashiri Sencha – SHINCHA 2021- kézzel szedett tea

Kawane Ohashiri Sencha – SHINCHA 2021- kézzel szedett tea

6 200 Ft

Kézzel szedett, friss, telt ízű hegyvidéki sencha Kawane hegyei közül. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Kawane (川根本町 Kawanehon-chō) – Sawamotoen
Szedési időszak 2021 április vége, kézi szedés, cserje típusa: yabukita
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Kawanehon, a 90%-ban erdővel borított shizuokai tea-régió a legfinomabb yabukita teák otthona. A kora tavaszi szedés itt különösen értékes, hiszen egyre nehezebben összeegyeztethető az időjárás és az ültetvények ritmusa. Ezen a tavaszon végre remek időjárás segítette, hogy Japán egyik legpatinásabb, Uji-val együtt emlegetett teás régiója a legjobb formájában tudja megmutatni magát. Az Oohashiri, az egyik legkorábbi, kézzel szedett teája a kis cégnek. A teát a környék különböző kertjeiből szedett, Yabukita (Japánban a legelterjedtebb nemesítés, jelentése “északi cserje”) levelek keveréke alkotja. A harapnivalóan friss, kicsit kesernyés ízek és az umamisan lágy aromák talán ebben a blendben alkotják meg a legjellemzőbben a Kawane-karaktert. Virágos és gyümülcsös egyszerre, leginkább a kicsit éretlen őszibarack juthat róla eszünkbe, és persze egy nagy marék, illatos, harmatos fű a hegyek között.

A tea 95%-ban yabukita cserje leveleiből készült, de a Kawane-ben gyakori Yama no Ibuki és Tsuyuhikari nemesítések levelei remek fűszerként szolgáltak a blendelés során.

A kis céget, mely annyira vigyáz a térség tradícióira, 2019 májusában látogattuk meg és azóta is remek kapcsolatot ápolunk velük.
A teát 60-70 fokos lágy vízzel készítsük, a megszokottól kicsit talán kevesebb levelet használva, ha a szép aromákat szeretnénk előcsalogatni. Nagyobb adag teával az íz természetesen már vastagodik. A teát 100 grammos, eredeti tasakjában kínáljuk és ajánljuk, de 30 és 50 grammos, kimért adag is rendelhető.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 60-70 fokos lágy vízzel. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes A kanyargó Oigawa folyó partjaihoz közel már 5-600 méteres hegyek emelkednek, ideális környezetet biztosítva a teakerteknek. A Kawane régió, Honyama és Tenryu mellett a legfinomabb shizuokai teák otthona.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.