Kawane – Oohashiri sencha – SHINCHA 2020!

Kawane – Oohashiri sencha – SHINCHA 2020!

6 800 Ft

Kézzel szedett, üdítően friss ízű hegyvidéki sencha Kawane hegyei közül.Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Sawamotoen – Japán, Shizuoka, Kawane (川根本町 Kawanehon-chō)
Szedési időszak 2020 április vége
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Ezen a tavaszon végre remek időjárás segítette, hogy Japán egyik legpatinásabb, Uji-val együtt emlegetett teás régiója a legjobb formájában tudja megmutatni magát. Az Oohashiri, azaz “nagy futás” az egyik legkorábbi, kézzel szedett teája a kis cégnek. A teát a cég különböző kertjeiből szedett, Yabukita (Japánban a legelterjedtebb nemesítés, jelentése “északi cserje”) levelek keveréke alkotja. A harapnivalóan friss, kicsit kesernyés ízek és az umamisan lágy aromák talán ebben a blendben alkotják meg a legjellemzőbben a Kawane-karaktert. Virágos és gyümülcsös egyszerre, leginkább a kicsit éretlen őszibarack juthat róla eszünkbe, és persze egy nagy marék, illatos, harmatos fű a hegyek között. A kis cégre, mely annyira vigyáz a térség tradícióira, tavaly májusban találtunk, és azóta is remek kapcsolatot ápolunk velük.
A teát 70 fokos lágy vízzel készítsük, a megszokottól kicsit talán kevesebb levelet használva, ha a szép aromákat szeretnénk előcsalogatni. Nagyobb adag teával az íz természetesen már vastagodik. A teát 50 grammos, eredeti tasakjában kínáljuk.
Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 70-80 fokos lágy vízzel. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes A kanyargó Oigawa folyó partjaihoz közel már 5-600 méteres hegyek emelkednek, ideális környezetet biztosítva a teakerteknek. A Kawane régió, Honyama és Tenryu mellett a legfinomabb shizuokai teák otthona.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.