Leírás
Származás | Kína, Anhui, Qimen |
Gyártási év | 2021 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Anhui tartomány erős fekete teáját a 19. század óta ismerjük, alapja volt az erős brit fekete teakeverékeknek. Apró levelek és rügyek biztosítják a átlagon felüli erőt. Rendkívül frissítő, ébresztő élmény. Gaiwannal, vagy kis kannával készítve röviden öntsük fel, ahogy először megmutatkozik a tea fénye, narancssárgából vörösre váltva, már kész is. Ne hagyjuk sokáig ázni, ereje, aromája így is szépen kirajzolódik majd. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 60-90 másodperces felöntésekkel, hosszabban kell áztatni!
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. fél evőkanál, 80 C° víz, hosszabb 1 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes | Anhui híres zöld teájához, a Huang shan mao fenghez is azonos nemesítésű cserjéről szedik a leveleket. |