Leírás
Származás | Dong Ding, Nantou, Tajvan |
Gyártási év | 2020 tél |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff++, Mérsékelt tea |
Jelleg | Krémes, mandulás, természetesen édes főzetű prémium oolong tea. A tajvani oolongokat nem faszénen pirítják, mint a barnásfeketére sütött wuyi teákat, inkább hosszan, kíméletesen, lassan karamellizálják, így az eredmény is tartósabb, krémesebb, lágyabb íz. Ebben a dong ding oolongban hosszabban áztatva izgalmas almakompótos gyümölcsösség bújik meg, de az alapíz tejes, karamelles. Jin Xuan cserje teája, ez érezhető rajta.
Lugu, Nantou, Dong Ding hegyéről való tea, innen kapta a nevét is. A Dong Ding hegy a legfontosabb és legkorábbi teás régió Taijvanon, a teakertek 700 m magasságban helyezkednek el. 15-25%-ban oxidált, 30-35%-ban, tehát közepesen sütött oolong tea, amelyet villanykemencében pirítanak egyenletesre. Tajvan első sütött oolongja. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85-90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |






