Klasszikus mati wan, lópata forma jianshui gaiwan-csésze

Klasszikus mati wan, lópata forma jianshui gaiwan-csésze

39 500 Ft

Tea és Zen feliratú elegáns jianshui gaiwan.

Leírás

Fényesre polírozott klasszikus, rozsdás-fekete jianshui agyagból készült alátét nélküli gaiwan Chan Cha Yi Wei felirattal és pecséttel.
A jianshui kerámiák lényege az intarziás berakású agyag és a fényesre polírozott felület eleganciája. A gyümölcsös, ásványos ízeket emeli ki a teában. Kézzel készült.
Űrtartalma: 120ml.

Jianshui egyike a négy híres kínai kerámia városnak, elsősorban a helyi agyagkőzet bányákból származó színes agyagok művészi feldolgozása és a hozzá kapcsolódó kerámiaművesség hívta életre, ahogyan Yixing várost is.  A település Yunnanban van, Kunmingtól nem messze. A Yixing kannáknál nagyobb szilárdságú Jianshui kannák korongozással készülnek, az értékes kézimunka ebben az esetben a vésés és a vésetek különböző színű agyagokkal való kitöltése, majd a felület folyami kaviccsal való polírozása. A kívülről fényesen csillogó mázatlan edények szintén nagy hőtartású, lélegző teakészítő alkalmatosságok. Színük általában padlizsán fekete, rozsdabarna, de lehet fehér és sárga is. A kidolgozás során antik hatású, foltokban bronzvörösre színezett felületeket képeznek a kannán, amelyet figuratív motívumokkal és kalligráfiával díszítenek.

A Jianshui agyagkannák eredete és készítése >>

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.