Kubomi Kabusecha – Wazuka, Uji-teavidék – 70g

Kubomi Kabusecha – Wazuka, Uji-teavidék – 70g

8 400 Ft

Sötétzöld levelekből oldódó gazdag ízek. Ritka jó, erős kabusecha. Koff+++, profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Kyoto, Wazuka
Szedési időszak 2019 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A kabuse-cha (かぶせ茶) annyit tesz, hogy árnyékolt, fedett tea. A szedés előtt néhány napig, pár hétig szűrt fényben növekedő, friss hajtások ízében a lágyabb, umamisabb, édesebb tónus kerül előtérbe. Egy kabusecha árnyékolásában, és karakterében is valahol a sencha és gyokuro teák között félúton helyezkedik el, attól – is – függően, hogy csak néhány napig, vagy akár két hétig is tartott a szedés előtti “sötétített” időszak, így a teafarmerek sokat kísérletezhetnek különböző árnyékolási technikákkal. A Kubomi teákat Wazuka egyik legrégebbi, legpatinásabb régiójában, az Ishitera, és Shirasu ültetvényeken termesztik, melyek a legrégebbi teakertek az Uji-teavidéken. Kubomi san egyik legjobb teája ez a kabusecha, mely harapós, erős sencha-arcát és lágyabb, umamis gyokurós oldalát is meg tudja mutatni… Hohinban, vagy kis shiboridashi kannában készítsük, kevés vízzel, ha kíváncsiak vagyunk erejére, és összes ízére! A teát eredeti, 70 grammos csomagolásában kínáljuk.
Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd rövidebb felöntésekkel, 40-60 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel, esetleg kevesebb tealevelet több vízzel. Erős, szencsás ízek eléréséhez 65-75 fokos vizet ajánlunk.
Érdekes  Wazuka a híres Uji-teavidék (Kiotó) egyik központi települése, ahol 800 éve zajlik teatermesztés. Az Uji-teák közel fele származik Wazukából. A csodálatos fekvésű kistelepülésen, melynek lélekszáma kb 4000 fő, több mint 300 család foglalkozik teatermesztéssel. Ujitawara mellett Wazuka számít a legjobb adottságú teatermesztő vidéknek Kiotó környékén, és elsősorban a magas minőségű, kiemelkedően aromás sencha teákról híres.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 80g

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.