Lao Cong Mi Lan Xiang, Öreg bokor mézes orchidea dancong 2018

Lao Cong Mi Lan Xiang, Öreg bokor mézes orchidea dancong 2018

5 890 Ft

Intenzíven gyümölcsös, bodzás, felemelően finom, fényes hangulatú tea. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Guangdong
Gyártási év 2018
Jártasság Profi Szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Édesbe hajló, nagyon színes ízképű tea, amelyben a klasszikus bodzás alapkarakter mellett, intenzíven gyümölcsös illat és diós, mézes íz bontakozik ki.  Nagyon szépen sodort, egész leveleket láthatunk zöldesbarnára oxidált, aszalt és sütött részekkel, amelyek jó alapanyagot, valamint alapos és szakszerű feldolgozást sejtetnek. Zamatos, kiváló tea, savanyú-édes zamatát a sütöttségéből adódó linzeres, süteményes jelleg kerekíti ki. Fényes hangulatú, felemelően finom, sütött oolong.

——

A dancong teákban a különleges magashegyi alapanyag és a hosszadalmas, körültekintő feldolgozási mód egy olyan teafajtát eredményezett, amelyre sokan gondolják, hogy hozzáadott aromával készült. A levelek a  többszöri gyúrás és pirítás által nyernek vaskos, intenzív, egyszerre gyümölcsös és virágos aromát, savanyú-édes ízt.

Feng Huang Dan Cong egy különleges oolong, amelyet  Kanton / Guangdong / észak-keleti részén, a Dél-Kínai tenger közelében, Tajvannal szinte egy vonalban lévő Főnix hegyi sziklás régióban termesztenek. A sziklás hegyvidéken a tömör kőzet aprózódása és mállása nyomán, illetve a természetes erdőkkel és változatos növénytakaróval vegyülve a teafák mélyre nyúló gyökérzete egyrészt a változatos kőzetféleségek gazdag ásványi anyag tartalmából táplálkozik, másrészt az erdei, humuszban gazdag talajtakaró szerves anyag tartalmát hasznosítja.

Az egyik legrégebbi oolong régió, nagy számban találhatók itt 100 évesnél idősebb fák, de az 5-600 éves növény sem ritka. A farmerek eredetileg magról telepítették a fákat, amelyek mélyre nyúló gyökérzettel rendelkező, félvad körülmények között, más növényekkel együtt, természetes körülmények között fejlődő félig fa, félig bokorszerű növények. A nagy kiterjedésű gyökérzeten keresztül a fa mélyebbről és nagyobb felületen táplálkozik, mindez adott méretű levélben koncentráltabb és gazdagabb tartalmat eredményez. A gazdag talaj és a koros növények karakteres, egyedi ízzel, koncentrált minőséggel ruházzák fel az itt termő teákat. Ennek megfelelően magasabb ásványi anyag és nyomelem tartalmukból fakadóan intenzív aromájú,  hosszú utóízű, különlegesen tartalmas főzetű teák.

Mi a dancong?

Dan – egyedi, magában álló
Cong – bokor

Az egyedi elhelyezkedésű bokrok különböző ízkaraktert és eltérő jellemzőket hordoznak. Kezdetekben magról szaporították a jobb hozamú, ízletesebb bokrokat, később vezették be a fák oltását a jobb minőség, nagyobb ellenálló képesség és fajta diverzifikáció érdekében. Ennek értelmében a dancong nem ültetvényes tea, inkább félvad körülmények között élő, ám gondozott fák termése.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.