Lao Cong Shui Xian, Vízi halhatatlan, öreg bokrok leveleiről

Lao Cong Shui Xian, Vízi halhatatlan, öreg bokrok leveleiről

4 300 Ft

Étcsokoládé, lekvár, mogyoróolaj és fahéj aromájú wuyi oolong. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian, Wuyi Shan
Gyártási év 2016
Jártasság Profi szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg
Szép, csokiforgás formájú, kiválóan pirított, egész levelekből álló, színben és levélrészben homogén tea. Szárazon is intenzív pirított illata étcsokoládé savanyú-édes jellegét és dohány illatát hordozza. A Lao Cong azt jelenti, hogy a yunnani  vad puerhekhez hasonlóan öreg bokrok leveleiből készült, félvad tea.
Forrázata mogyoróolaj és fahéj aromájú, amely később egyre gyümölcsösebb, gazdagodó, szinte lekvárszerűen mély és élvezetes lesz, az étcsokoládé illatért felelős aromák szinte elárasztják a garat és orrjáratokat. Izgalmas, rendkívül tartalmas, élvezetes tea, nemcsak hosszú utóízzel, de hosszú utóillattal. A sütés alatt bujkáló gyümölcsösség mértéke minőséget meghatározó tényező, amely az eredeti alapanyag ásványi-anyag tartalmával hozható összefüggésbe.
A Wuyi hegy Kína egyik legrégebbi, történelmi teatermő vidéke.  A sziklás hegyvidék nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag, kivételes minőségű teákat terem. Ahogyan Lu Yu írta VIII. századi teás könyvében: az elsőrangú teák a sziklák közt teremnek, a közepesek kavicsos, homokos talajon fejlődnek, a gyengébbek a sárga földben nőnek.

–A Wuyi hegyi teákat a Tang kori (806-820) írások említik először.

–A Song dinasztia idején (960-1279) a tea egyre elismertebb lett, a császári palota is felfigyelt rá, és tiszteletadó teát követeltek a helyi lakosságtól, akik a legjobb alapanyagból PRÉSELT SÁRKÁNY FŐNIX korong formájában adóztak a palotának. A sárkány a császárt, a főnixmadár a császárnét szimbolizálta. A teát ebben az időben korongba préselve szárították!!

–A Yuan korban, a mongol fennhatóság alatt (1271-1368), a mongolok szintén nagyra értékelték a Wuyi teákat és császári teakertet építtettek a Kilenc Kanyarulat folyó partjánál, amelyet katonák felügyeltek.

–A Ming korban (1368-1644) szűnt meg a tea préselése, amikor a farmerek eltanulták Anhuiból a zöld tea feldolgozási eljárásait, majd ezt oxidációs és sütési technikákkal kombinálva végső soron oolong teát állítottak elő.

–Jelenleg a különböző nemesítések és feldolgozási módok eredményeként több mint 200 fajta létezik, leghíresebbek:  Da Hong Pao, Shui Xian, Rou Gui, Tie Luo Han, Shui Jin Gui, Ban Tian Yao, Bai Ji Guan, Qi Lan,  Lao Cong Shui Xian.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85-90 C° víz, hosszabb 1  perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

oolongtealaocongshuixian2

oolongtealaocongshuixian4

oolongtealaocongshuixian5

oolongtealaocongshuixian6

oolongtealaocongshuixian7

oolongtealaocongshuixian8

oolongtealaocongshuixian9

wuyi1

A Wiyu tea préselése a Song korban

A Wuyi tea préselése a Song korban

A császári teakert a Wuyi hegyen

A császári teakert a Wuyi hegyen

A Wuyi hegyi sziklaszoros

A Wuyi hegyi sziklaszoros teakertekkel

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.