Levelek Hangzhou-ból, Organikus Long Jing 2022, kevésbé sütött, telt, édes

Levelek Hangzhou-ból, Organikus Long Jing 2022, kevésbé sütött, telt, édes

6 320 Ft

Harmonikus, nagyon finom, kellően intenzív és testes longjing, magos, kamillás, mogyorós aromával. Kevésbé sütött. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

 

Származás Xi Hu (West Lake), Hangzhou, Zhejiang, Kína
Gyártási év 2022
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A száraz teában gyönyörű, zöldebb árnyalatú, kevésbé sütött, teljes rügyeket látunk. A tea Qingming előtti szedésű, de nem a legkorábbi, legzsengébb változat, inkább egészséges, erőteljes, kevésbé érzékeny tea. Hosszabb áztatásra egyre teltebb és csak mérsékelten keserű, mogyorós, magos, kamilla illatú, kenyérbél vastagságú, édes. Főzetében a pirított jelleg teljes összhangban van a zöldebb, fűszeresebb ízekkel. Harmonikus, nagyon finom, kellően intenzív és testes longjing.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 70-80 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes Kína egyik nemzeti itala, államfőknek és cégvezetőknek is gyakran ezt adják ajándékba. Az első tavaszi szedés minősége meghatározó az egész teapiacra és az éves szüretre vonatkozóan is. Üvegpohárban is felönthetjük 70-80 C°-os vízzel, majd megvárjuk, hogy a levelek a pohár fenekére ereszkedjenek és leisszuk a teát.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.