Lishan gao shan cha 2020 – Télikörte

Lishan gao shan cha 2020 – Télikörte

5 580 Ft

Csúcsminőségű magashegyi oolong a legjobb termőhelyről. Édes ízű, gyümölcsös aromájú. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Tajvan, Taichung
Gyártási év 2019 tél
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Ezt a szedést szedést több zöldséges-virágos frissesség, de az utóízben határozottan megjelenő és hosszan maradó édesség jellemzi. Az illata mellbevágó, talán a sarjadó bodzalevelekre emlékeztet. A felöntésekben ott bujkál egy tisztább, hűvösebb jelleg, nem annyira krémes, mint a tavaszi változat, inkább frissebb, zöldebb, egy lehelletnyi japánossággal.
——–
Virágos, citrusosan édes, fehér húsú gyümölcsök aromáját rejtő, enyhén oxidált oolong. Taiwan legkiválóbb termőhelyéről való, ezért a Körte hegyi (Lishan) oolongot a tajvani magashegyi oolongok királyának tartják. A 1800-2400m magasan lévő kerteket évente csak kétszer szüretelik, így a természetes hozamkorlátozás következtében a leszedett levélzetben felhalmozódott tápanyagnak köszönhetően nagyon tartalmas és komplex a tea. Az idei  teánk nagyon szép szedésű, egy rügy és hat levél gyöngy formába sodorva.A helyi gazdák rengeteg virágzó fát és gyümölcsfát ültetnek a sorok közé, amelyek akkor virágoznak, amikor rügyezik a tea. Többek között így próbálják ízesíteni a teát 🙂 Régen ezen a hegyen– Körte hegy– gyümölcsöt termesztettek (körte, alma), amely gyümölcstermelők a globalizáció következtében tönkrementek, így kivágták a fákat, hogy jövedelmezőbb növényeket telepítsenek a helyükre. A tea vált be leginkább. Sokan érezni vélik a teán a gyümölcsösök illatát 🙂
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.