Lishan oolong – A Palota Körtéje 2021, a Kao család magashegyi kertjéből

Lishan oolong – A Palota Körtéje 2021, a Kao család magashegyi kertjéből

8 950 Ft

Prémium, belpiacos tajvani oolong tea, EREDETI CSOMAGOLÁSBAN IS: 150g. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Tajvan, Taichung
Gyártási év 2021
Jártasság Profi szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Lishan Wulong Cha / 梨山烏龍茶 – Taichung 2021 tavasz
elk: 85 °C, 1-2 perc, 12-15 felöntés
A legkevésbé oxidált, legzöldebb tea a csomagban. A levelek épek és gyönyürűek, az illat parfümös és hosszan tartó, az íz természetesen édes, maga a tea pedig különösen erős a zöld oolongok között. A tea különlegessége a manapság divatos „zölden hagyott” stílus, amely csak kiváló alapanyag esetében ad jó eredményt. Az egyszerre vasas keménység és gyümölcsös ásványosság a magashegyi oolongok orgonavirágos, vaníliás aromáival megfejelve meghozza az ember kedvét mindenhez. Az eddigieknél érezhetően kategóriákkal jobb tea, amelyet 150g-os eredeti, levákumozott csomagolásban is tudtok rendelni.

A Kao család közel száz éve foglalkozik teatermesztéssel, szedéssel, feldolgozással, blendeléssel és teakereskedelemmel. Kezdetben az első két generáció teafarmer családként holland és angol kereskedőknek adta tovább terményeit. A japán megszállás ideje alatt a japánoknak köszönhető gépesítés és kutatások eredményeképpen tovább fejlődött Tajvan teaipara. Kao teamester, a harmadik generáció képviselője kibővítette a céget és a saját feldolgozóüzemből kikerülő termékeket Hongkongba és Japánba kezdte értékesíteni. A mester jelenleg 80 éves, a teaüzemet három gyermeke viszi tovább. A Taipeiben működő családi vállalkozás kizárólag exkluzív minőségű oolong teákat kínál, amelyeket saját kertjeikben termesztenek és feldolgozó üzemükben egyedi vonásokkal és karakterrel látnak el.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 60-80 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

vákumozott, eredeti 150g, aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.